Joni Salmen mielestä viralliset päätökset eivät kuulu Teboilin nurkkapöytään —Timo Härkönen hallituspaikastaan: Pääsi unohtumaan 

Jasmin Ojalainen

Joni Salmi toivoo neuvotteluyhteyden olevan vielä auki.
Joni Salmi toivoo neuvotteluyhteyden olevan vielä auki.

Perussuomalaisten ja sinisten Teboilin tapaamisen tarkoitus oli päästä eteenpäin perussuomalaisten ehdottamassa luottamuspaikkojen uudelleen jaossa. Torstaitreffien neuvotteluyritykset päättyivät kuitenkin aikalisään.

Imatran perussuomalaisten puheenjohtaja Joni Salmen mukaan Teboilin tapaamista ei voi kutsua neuvotteluksi.

— Viralliset päätökset eivät kuulu mihinkään Teboilin nurkkapöytään. Käsitin että sen piti olla neuvottelu, mutta sitä se ei ollut.

Salmen mukaan siniset ovat ymmärtäneet asiat alusta asti väärin. Hän toteaa selventäneensä tapaamisessa, että pari viikkoa sitten sinisille lähetetty posti ei ollut perussuomalaisten vaatimuslista, vaan neuvottelukutsu josta lähdetään liikkeelle.

— Kun tajusin heidän käsittäneet sen asian väärin, ehdotin aikalisää.

Saarimäki aloitti

Salmi kuvailee kahden viikon jännityksen purkautuneen Teboilin tapaamisessa. Hän kiistää haukkuneensa tilanteessa Erkki Saarimäkeä mafiapomoksi. Salmen mukaan Saarimäki itse oli aloittanut keskustelun aiheesta.

— Hän itse puoliksi huutamalla sanoi että olen puhunut Facebookissa Saarimäen mafiasta. Vastasin että niin sanoin, mitä sitten. Olen käyttänyt termiä yksityisissä keskusteluissani. Se ei ole edes minun keksimä, vaan jostain ihan muualta. Julkisesti en ole sitä käyttänyt.

Perussuomalaisten ryhmä on Joni Salmen mukaan yhä yksimielinen siitä, että luottamuspaikat tulee jakaa uudelleen.

Salmen mukaan termissä ei ole mitään henkilökohtaista vaan se on mielipide ainoastaan politiikasta.

— Millä tavalla hän on sitä tehnyt ja pyörittänyt.

Yhteistyötä toivotaan yhä

Perussuomalaisten ryhmä on Salmen mukaan yhä yksimielinen siitä, että luottamuspaikat tulee jakaa uudelleen. Ratkaisu aiotaan hakea tavalla tai toisella. Toiveena on, että se tapa olisi neuvottelu ja yhteistyö.

— Toivon että kyseessä oli väärinymmärrys, ja että pääsisimme ensi viikolla neuvottelemaan asioista.

Kai Skyttä

Timo Härkönen on ollut perussuomalaisten ääniharava kaksissa viime kuntavaaleissa.

Salmen mukaan siinä vaiheessa kun nimiä laitetaan paperiin ja asioista tehdään virallista, se kuuluu viralliseen tapaamiseen jonnekin muualle kuin Teboilille. Salmi toteaa jäävänsä odottamaan Petri Mutikaisen kantaa asiaan.

Perussuomalaiset jatkavat takamatkalta 

Timo Härkösen mukaan Teboilin tapaaminen oli epäonnistunut, koska sinisillä ei ollut hänen mukaansa lainkaan neuvotteluhaluja. Hän kiistää väitteet perussuomalaisten asiattomuuksista ja hermostumisesta.

Miten hän kommentoi väitteitä, että perussuomalaiset ovat pihalla kuin lumiukko?

— Onhan se totta, että Erkin (Saarimäki) ja Liisan (Lajunen) mukana meiltä lähti valtava määrä kokemusta ja osaamista, Härkönen aloittaa.

Eräässä mielessä perussuomalaiset jatkavatkin nyt takamatkalta. Valtuutettuja on enää kolme, joista kaksi uusia. Alkukankeutta on varmasti, Härkönen toteaa.

Sinisten mukaan perussuomalaiset eivät edes tiedä, mitä paikkoja heille kuuluu. Esimerkkinä kerrotaan, ettei Timo Härkönen tiennyt olevansa Kärki-Leaderin hallituksen varajäsen.

Pitää paikkansa, Härkönen vastaa. Järjestelystä sovittiin vajaat pari kuukautta sitten. Härkönen on Kärki-Leaderin hallituksessa Imatran kaupunginhallituksen edustajan varajäsenenä.

— Tämä oli päässyt unohtumaan, Härkönen myöntää.

Asian esille ottaminen kuvastaa hänestä hyvin sinisten tyyliä ja politiikkaa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset