Mansikkalan koulukeskuksen parkkipaikkaongelmaan puututtiin – Lukiolaisten mopot ovat vieneet parkkipaikkoja Urheilutalon asiakkailta

 Koulukeskuksen oppilaille, huoltajille ja henkilökunnalle suunnattuun kyselyn tuloksia julkistettiin perjantaina. Kyselyyn tuli runsaasti vastauksia.

Piia Kaskinen

Onhan tässä aina välillä vähän puute parkkitilasta sanovat Jesse Kupiainen (vas.) ja Valtteri Pyykkönen Urheilutaloa vastapäätä olevalla Krimin parkkipaikalla.
Onhan tässä aina välillä vähän puute parkkitilasta sanovat Jesse Kupiainen (vas.) ja Valtteri Pyykkönen Urheilutaloa vastapäätä olevalla Krimin parkkipaikalla.

Mansikkalan uusi koulu toi Urheilutalon pihaan sen lieveilmiön, että etenkin aamupäivisin opiskelijoiden mopot meinaavat viedä rutkasti parkkitilaa.

– Kun yhteen ruutuun parkkeerataan keskimäärin yksi skootteri, niin autopaikkoja häviää keskimäärin viidestä kymmeneen, kertoo Eero Huhtiranta.

Myös koulun työntekijät ovat parkkeeranneet autojaan Urheilutalon parkkipaikalle. Ruuhka alkaa heti aamukahdeksalta ja hälvenee iltapäivän aikaan.

Iltapäivällä Urheilutalon parkkipaikalla tehty kyselykierros tuotti jo ihan toisenlaisen tuloksen. Samankaltaisia kokemuksia ei iltapäiväkävijöillä ole ollut.

– Pikemminkin tuossa risteyksen nurkassa oli työmiesten autoja vielä joku aika sitten, mutta nyt ne ovat lähteneet siitä pois, sanoo Ahti Pelkonen.

Edellisellä käyntikerrallani täällä oli ehkä neljä – viisi mopoa, mutta ei se ole mikään ongelma, sanoo Mazdalla ajava Esko Jäppinen.

– Kyllä minun matsukkani on tänne aina mahtunut.

Jos mopoja joskus onkin joillakin paikoilla ollut, niin vähintään keilahallin viereen on mahtunut aina, kertovat Kerttu Plathan ja Maria Ruotsalainen.

Piia Kaskinen

Yhden jälkeen iltapäivällä Urheilutalon parkkipaikalle mahtui hyvin.
Yhden jälkeen iltapäivällä Urheilutalon parkkipaikalle mahtui hyvin.

Koulu puuttui parikkipaikkapulmaan

Myös Mansikkalan koulukeskukselle on tullut palautetta sekä mopojen, että autojen ja pyörien parkkipaikkatilanteesta: paikkoja toivotaan lisää.

Asia kävi ilmi Mansikkalan koulukeskuksen palautekyselyn tuloksista. Kaupunki tiedotti niistä perjantaina.

Parkkipaikkojen riittämättömyys on ollut iso haaste, sanoo kaupungin tilahallinta- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen.

– Mopot ja henkilöautot on nyt ohjeistettu parkkeeraamaan Urheilutalon parkkipaikalle, mutta sen keilahallin puoleiseen päätyyn. Sen lisäksi lisäsimme äkkiseltään muistellen kolmisenkymmentä mopopaikkaa palloilukentän taakse.

Opiskelijoiden parkkipaikkojen uudelleen järjestäminen tarkoittaa myös sitä, että henkilökunnan parkkipaikoille vapautuu lisää tilaa entisen taidekeskus Krimin tilalle rakennetulta parkkipaikalta. Sekä Krimin, että koulun vieressä olevat on kyltitetty vain henkilökunnan käyttöön.

Lisäksi saattoliikennettä on ohjattu entistä paremmin sille tarkoitetuille paikoille. Koulu seuraa myös pyörien lisätelinetarvetta.

Seuraava palautekysely talvella

Mansikkalan koulun palautekysely oli verkossa avoinna 17. – 24. syyskuuta. Siihen tuli kaikkiaan lähes 600 vastausta. Vastauksissa nousivat esille myös äänten hillitsemisen tarve esimerkiksi seinäratkaisuilla, opetustilojen läpi kulkemisen estäminen tai vähentäminen, sekä lämpötilan säätely: joissain osissa taloa tehostaa halutaan tehostaa ilmastointia; toisaalla puolestaan lisätä lämmitystä.

Kaupunki toteuttaa seuraavan palautekyselyn talvella.