Keväällä perustettu IG Oy Imatra sai ensimmäisen toimitusjohtajan: imatralainen Teemu Eerola hyppää tehtävään lokakuun alussa – Turkka Ollilaisen projekti päättyy lokakuun lopussa

Golfin harrastajamäärät ovat kesän aikana kasvaneet.

Anu Pakarinen

Teemu Eerola on työskennellyt kymmenen vuoden ajan erilaisissa tehtävissä golfkentän parissa. Arkistokuva.
Teemu Eerola on työskennellyt kymmenen vuoden ajan erilaisissa tehtävissä golfkentän parissa. Arkistokuva.

IG Oy Imatra on valinnut ensimmäisen toimitusjohtajan. Tehtävässä aloittaa lokakuun ensimmäisenä päivänä imatralainen Teemu Eerola, jolla on pitkä tausta kentällä erilaisista tehtävissä.

Hallituksen puheenjohtaja Jukka Evälahti kertoo, että Eerolalla on vankka kokemus työtehtävistä kentän parissa, joiden pohjalta hän pääsee rakentamaan uraansa nyt yrityksen johdossa.

Evälahden mukaan toimitusjohtajan hakuvaihe suoritettiin sisäisesti ja haastatteluvaiheeseen pääsi kolme henkilöä.

– Mietimme hallituksen sisällä, ketkä voisivat olla vaihtoehtoja. Uudelle toimitusjohtajalle kuuluu muun muassa seuran kokonaisjohtaminen, markkinointi ja kentänhoitajien esimiehenä toimiminen.

Yrityksen toiminta on ensimmäisen vuoden aikana käynnistynyt Evälahden mukaan lupaavasti. Pelikentän on tarkoitus olla yksi Suomen kustannustehokkaimmista golfkentistä ja sitä aiotaan kehittää entisestään.

Korona-ajan myötä golfin harrastajamäärät ovat Imatrallakin kasvaneet ja kilpailuja on pystytty kauden aikana järjestämään.

– Meillä oli toistakymmentä kilpailua. Haluamme pitää kentän houkuttelevana niin yleisiä- kuin kutsukilpailuja varten. Golfissa turvavälit pysyvät ja käyntimäärät ovat kasvaneet ympäri Suomenkin. Green fee- eli kierroskohtaisesti maksavien pelaajien määrä on kasvanut myös, Evälahti toteaa.

Eerola hyppää toimitusjohtajaksi jännittynein fiiliksin

Uusi toimitusjohtaja aloitti kentän parissa työskentelyn vuonna 2010. Nykyisin 25-vuotias imatralainen on työskennellyt myös satamapäällikkönä. Ensi talvena hän valmistuu tradenomiksi.

– Kymmenen vuotta on tullut tontilla pyörittyä. Näen eduksi, että paikat ja henkilökunta on entuudestaan tuttua.

Toimitusjohtajan tehtävään hyppääminen vaikeasti ennustettavassa maailmantilanteessa tuo vielä yhden napsun verran haastetta tehtävään lisää.

Eerolan mukaan yritys saa hänestä helposti lähestyttävän toimitusjohtajan. Hän aikoo olla läsnä kentällä, asiakkaiden ja työntekijöiden keskuudessa.

Ollilainen ei jatka: nykyinen sopimus päättyy lokakuussa

Yrityksen myynti- ja hallintopäällikkönä toiminut Turkka Ollilainen kertoo, ettei hän jatka yrityksen palveluksissa nykyisen, määräaikaisen työsopimuksen päätyttyä.

Tilanteeseen ei liity Ollilaisen mukaan dramatiikkaa, vaan sopimus tehtiin keväällä lokakuun lopussa päättyväksi.

– Jään kokonaan pois. Olin tässä alussa projektissa, johon sitouduin ja tulen tekemään sen loppuun asti. Tilanne on nyt helpottanut, mutta kevät oli aika hektistä monessa mielessä.

Yhtiön perustamisen jälkeen Ollilainen tuumaa, että hänen valinta oli lopulta luonteva. Tulevaisuuden suunnitelmia nykyisen tehtävän päätyttyä hän ei vielä ole tehnyt.

Toimitusjohtajan paikkaa Ollilaiselle hänen omien sanojen mukaan tarjottiin keväällä, mutta lopulta neuvottelujen jälkeen työnkuvaksi tuli myynti- ja hallintopäällikön tehtävä.

– Olin mukana alusta lähtien pelastusoperaatiossa ja tämä oli yksi projekti muiden joukossa.

Jarmo Hämäläinen

Turkka Ollilainen. Arkistokuva
Turkka Ollilainen. Arkistokuva

Juttua muokattu 31.8. klo 13.01: täydennetty green fee -termiä ja korjattu oikeinkirjoitus.

Luetuimmat