Ison-Kristiinan liikkeen entinen työntekijä varasti liikkeen kassasta yhteensä yli 15 000 euroa — Tuomittu kertoi käyttäneensä rahat pelaamiseen

Käräjäoikeus tuomitsi miehen 7 kuukauden ehdolliseen vankeuteen. Mies pääsi liikkeeseen saamallaan avaimella.

Minna Mänttäri

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi entisestä työpaikastaan yli 15 000 euroa vieneen miehen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Arkistokuva.
Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi entisestä työpaikastaan yli 15 000 euroa vieneen miehen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen. Arkistokuva.

Lappeenrantalaisessa ostoskeskus Isossa-Kristiinassa toimivasta liikkeestä rahaa yli 40 kertaa varastanut mies on tuomittu törkeästä varkaudesta.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi miehen seitsemän kuukauden ehdolliseen vankeusrangaistukseen sekä maksamaan liikkeelle varastamansa rahat 15 364 euroa korkoineen, selvittämiskuluja 500 euroa korkoineen sekä 80 euron rikosuhrimaksu valtiolle.

Oikeus piti vietyä omaisuutta erittäin arvokkaana ja miehen toimintaa törkeänä ottaen huomioon rikoksen suunnitelmallisuus ja pitkä tekoaika.

Yrityksen mukaan entinen työntekijä varasti kassatilityksiä noin 15 000 euron edestä. Tapahtumista on valvontakamerakuvaa.

Vuonna 1991 syntynyt mies tunnusti esitutkinnassa anastaneensa liikkeestä rahaa noin kahdeksan kuukauden kuluessa vuonna 2017. Hän ei pitänyt kirjaa luvattomista käynneistään tai anastamistaan rahamääristä ja hyväksyi yrityksen esittämän summan.

Rahojen tilalle paperia

Mies oli aiemmin työskennellyt liikkeessä. Hän meni liikkeeseen avaimella, jota hän ei palauttanut työsuhteensa päättyessä. Hän myös tiesi koodit, joilla hälytykset sai pois päältä ja takaoven auki. Liikkeen kassa oli takahuoneen kaapissa turvapussissa.

Syytetty kävi liikkeessä iltaisin tai aamuisin, kun liike oli suljettu. Mies kertoi esitutkinnassa, että hänestä oli tullut peliriippuvainen. Hän käytti anastamansa rahat pelaamiseen.

Miehen mukaan hän anasti kerrallaan eri suuruisia summia, jotka vaihtelivat muutamista kympeistä yli tuhanteen euroon. Muutamia kertoja hän myös palautti joitakin satoja euroa kassaan. Toisinaan mies oli laittanut turvapusseihin paperia peittääkseen sen, että rahaa oli viety.

Yrityksen laskentakeskukseen oli muun muassa päätynyt paperi, jossa oli merkintöjä Singaporen ja Bangkokin lentojen hinnoista. Mies arveli laittaneensa paperin pussiin katsomatta sitä, ja sanoi, ettei ollut kirjoittanut lappua.

Mies kertoi lopettaneensa kassarahojen varastamisen, kun ymmärsi jäävänsä kiinni.

Miehen mukaan häntä ei pyydetty luovuttamaan avainta pois, kun hän lopetti työt. Esitutkinnan aikana mies luovutti myymälän avaimen ja vartijakorttinsa poliisille.

Tuomio on lainvoimainen.

Luetuimmat