Napsutinlaskurikaan ei auttanut — Kaupungintalolle jalkautunut verottaja oli niin suosittu, että tarkka asiakasmäärä jäi arvoitukseksi

Kaupungintalolla verottajan pakeilla ehtii käydä vielä kello 17 saakka.

Piia Kaskinen

En tiedä yhtään, miksi minun piti tänne tulla, mutta vaimo sanoi että muuten hukka perii. Ei siinä auta pullikoida, kertoo Osmo Muona (oik.) Vieressä vaimo Silja Muona, sekä verosihteeri Päivi Nenonen.
En tiedä yhtään, miksi minun piti tänne tulla, mutta vaimo sanoi että muuten hukka perii. Ei siinä auta pullikoida, kertoo Osmo Muona (oik.) Vieressä vaimo Silja Muona, sekä verosihteeri Päivi Nenonen.

Verottajan korviin tämä lienee harvinaista mannaa: asiakkaat toivovat, että se tulee tänne käymään uudestaankin.

Joukko verosihteereitä on päivystänyt Imatran kaupungintalon aulassa tiistaina ja keskiviikkona. Kahden aikaan keskiviikkona sihteerien pakeille on pienimuotoisia jonoja, mutta ne eivät ole mitään tiistaihin verrattuna: silloin jono ulottui parhaimmillaan — tai pahimmillaan — kaupungintalon ulko-oville saakka, kertoo veroneuvoja Anna Lähteenmäki.

Hänetkin hälytettiin kiireavuksi ihmisiä neuvomaan jo tiistaina. Alkuperäisten suunnitelmien mukaan kolmen sihteerin oli määrä riittää.

— Ihmisiä on käynyt jotain toista sataa. Ei olla pysytty laskuissa mukana, vaikka alunperin napsuteltiin kävijöiden määriä tällaisilla napsutinlaskureilla, toteaa veroneuvoja Päivi Nenonen.

Kun verohallinto aiempina vuosina on jalkautunut kansan pariin, palvelun suosio ei ole ollut ollenkaan näin suuri, Lähteenmäki kertoo.

Tänä vuonna ihmisillä on pari kysymystä ylitse muiden: uusi verokortti, sekä kotitalousvähennykset. Lisäksi palvelusta haetaan erilaisia lomakkeita vuoden 2018 tietojen ilmoittamista varten.

Päivän ydinkysymykset olivat mielessä myös Eila Kempillä.

— Kyllä, sain tietää kotitalousvähennyksestä, sekä siitä miten verotus nyt lasketaan.

Verosihteerit päivystävät kaupungintalon aulassa vielä keskiviikkona kello 17 saakka.

Yllättävä verottajan kiittäminen jatkui myös kaupungintalon ovien ulkopuolella. Autoaan putsaamassa ollut Tuula Helén kertoi soittaneensa aamulla verottajalle. Yleensä numero vastaa, että olemme ruuhkautuneet, mutta tänään oli toisin.

— Sieltä vastattiin aivan ensimmäisellä soitolla. Yllätyin niin, että meni pitkään ennen kuin sain itseni kootuksi ja asiani esitetyksi. Mutta todella kiva ihminen siellä toisessa päässä oli, ja asia tuli selväksi.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset