Rautjärvi ja Parikkala etsivät yhteistyötä

Anssi kemppinen

Monet kunnat tekevät yhteistyötä jätevesien käsittelyssä. Parikkala ja Rautjärven kaavailevat jo yhteistä rakennuslautakuntaa.

Parikkala ja Rautjärvi pohtivat yhteistyön lisäämistä.

Rautjärven kunnanjohtajan Harri Anttilan mukaan kunnassa mietitään sellaista yhteistyötä, joka liittyy asioiden hoitamiseen käytännössä.

— Teknisellä puolella on pohdittu takapäivystystä. Jos vaikka tarvitaan toista ihmistä varmistamaan tilannetta vaikka työkuopan reunalle, hänet voisi kutsua naapurikunnasta, sanoo Anttila.

Anttilan mukaan kansalaisopiston yhteistyö voisi koskea erikoiskursseja, että kurssit saataisiin täyteen. Myös lukioissa voisi järjestää yhteistyötä erikoisaineissa.

Suurempi innostus asiaan tulee Parikkalasta, joka on kirjannut Rautjärvi-yhteistyön tiivistämisen hyväksyttyyn talousarvioonsa. Parikkalan kunnanjohtaja Vesa Huuskonen näkee pitkällä aikavälillä, että kunnilla on jopa yhteinen rakennusvalvonta ja -lautakunta.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.