Rahoitusalan lakko sulkee pankit Imatrallakin — Odotettavissa on palveluiden ruuhkautumista ja tavallista pidemmät odotusajat

Katja Juurikko

Pankkien puhelinpalvelut saattavat ruuhkautua, ja verkkopankin häiriöistä ei ole takeita.
Pankkien puhelinpalvelut saattavat ruuhkautua, ja verkkopankin häiriöistä ei ole takeita.

Rahoitusalan lakko uhkaa sulkea konttoreita huomenna torstaina ja perjantaina. Pankit pyrkivät turvaamaan tärkeimmät palvelut myös lakon aikana. Näitä ovat muun muassa kortilla maksaminen, käteisautomaattien toiminta sekä palkkojen, eläkkeiden ja laskujen maksu.

Myös verkkopankit toimivat normaalisti, vaikkakaan pankit eivät voi taata häiriötöntä maksujen välitystä lakon aikana.
Käteistä voi nostaa niissä kaupoissa, jotka tarjoavat käteisen nostopalvelua.

Imatralla hoidetaan joitan ajanvarauksia

Etelä-Karjalan Osuuspankin Imatran konttori on torstain ja perjantain kiinni.


— Tiettyjä ajanvarauksia hoidetaan, ja niistä tiedotetaan asiakkaille suoraan, kertoo Imatran konttorin johtaja Niina Viljakainen.


Myös Imatran Oman Säästöpankin konttori hoitaa kaikki sovitut asiakastapaamiset, mikäli muuta ei ole asiakkaan kanssa sovittu.


Nordean Imatran konttori on lakkopäivät suljettuna. Pankinjohtaja Kari Kuusisto kertoo verkkopankkipalvelun ja asiakaspalvelunumeron toimivan, joskin linjoilla saattaa olla ruuhkaa.


— Poikkeustilanteessa liikkeellä saattaa olla epärehellisiä ihmisiä, jotka yrittävät houkutella pankkitunnuksia. Kehotankin ihmisiä huolellisuuteen. Pankki tai poliisi eivät koskaan kysele tunnuksia puhelimitse, Kuusisto muistuttaa.


Työnseisaus koskee myös Imatran Handelsbankenia. Pankinjohtaja Pekka Lankisen mukaan asiakkaita palvellaan hyvin rajoitetusti ajanvarauksella.

S-Pankki on auki

S-Pankki palvelee asiakkaita normaalisti myös mahdollisen rahoitusalan lakon toteutuessa. S-ryhmän viestintäjohtaja Raija Gyntherin mukaan asiakaspalvelupisteiden henkilökunta ei kuulu rahoitusalan työehtosopimuksen piiriin, joten pankin asiakaspalvelupisteet S-ryhmän toimipaikoissa ovat auki normaalisti. S-ryhmä myös tarjoaa myymälöiden kassoilla käteisen nosto- ja talletuspalvelua asiakkailleen.

Lakko koskee koko rahoitusalaa. Kiistan aiheeksi on noussut viikonlopputyö. Työntekijöitä edustavat Pro, Nousu ja YTN eivät suostu myöntämään työnantajalle mahdollisuutta päättää säännöllisen työajan sijoittamisesta myös viikonlopulle.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset