Lautakunnan puheenjohtaja Anu Urpalainen: jäähallin uusille invapaikoille saatava kaikkien hyväksyntä

Hannu Ojala

Uusi invakatsomo pistettiin luvattomana käyttökieltoon perjantaina.

Imatran jäähalliin rakennettujen uuden inva-aition käyttöönotosta tehdään poliittinen ratkaisu.

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtaja Anu Urpalaisen (kok.) näkemys on yksiselitteinen.

— Jos halutaan käyttää uutta paikkaa, sille pitää olla kaikkien hyväksyntä.

Urpalaisen painottaa, että hallin kehittämisessä pitää huomioida kaikki asiakaskunnat.

— Tämä ei saa olla mikään eipäs juupas -juttu.

Rakennelmilla ei ole tässä vielä teknistä käyttölupaa, vaikka jään päälle rakennettu aitio on ollut valmiina jo yli vuoden. Katsomo laitettiin väliaikaiseen käyttökieltoon perjantaina lopputarkastuksen puuttumisen takia.

Invapaikat säilyvät hallin toisessa kerroksen aitiossa, jota ollaan valmistelemassa vip-tiloiksi.

Ohjeistus perinpohjaiseen selvitykseen

Hyvinvointilautakunnan puheenjohtajisto on käynyt paikan päällä tutustumassa uuteen invakatsomoon, jonne liikuntarajoitteisia on ohjattu.

Käynnin jälkeen liikuntapaikoista vastaava elämänlaatupalvelujen johtaja Harri Valtasola sai Urpalaisen mukaan tehtäväkseen selvittää perinpohjaisesti muutostöiden menettely- ja lupaprosessin.

— Valtasola otti torstaina yhteyttä ja kertoi, että invapaikkoja ei voi ottaa käyttöön, koska lopputarkastusta ei ole tehty.

Anu Urpalainen korostaa liikuntarajoitteisten katsomo on edelleen entisellä paikallaan.

Lupaa haettiin vuosi töiden valmistumisen jälkeen

Jo aiemmin oli käynyt selväksi, että käyttötarkoituksen muutokseen tähtääville töille haettiin rakennuslupa vasta jälkikäteen. Lupa tuli lainvoimaiseksi tämän viikon alussa.

Menettelyä on ihmetelty.

— Asiat eivät ole tässä menneet niin kuin pitää, Urpalainen huomauttaa.

Imatran kaupungin rakennusvalvontapäällikkö Ritva Ihalainen pitää myös menettelyä normaalin käytännön vastaisena.

— Jos lupaa ei tarvita, miksi kukaan sitä hakisi jälkikäteen, Ihalainen kummastelee.

Luvan hakija ihmettelee ihmettelyä

Käyttötarkoituksen muutoksen hakija on jäähallin omistava Imatran toimitilat Oy.

Toimitusjohtaja Lassi Nurmi ei näe lupamenettelyssä mitään ihmeteltävää. Uudet invapaikat tehtiin kaukalouudistuksen yhteydessä ja käyttötarkoituksen muutosta vanhoille invapaikoille, kun ne halutaan vip-tiloiksi.

Uudeksi invakatsomoksi tarkoitetun tilan osalta käyttöönottotarkastus tarkoittaa sitä, että kaiteet ja kaltevuudet todetaan normien mukaisiksi.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.