Stora Enson uuden kemihierrelaitoksen suunnittelu etenee kovalla sykkeellä, päälaitetoimittajat valittu

Minna Mäkinen

Stora Enso julkisti 42 miljoonan euron investoinnin Imatralle lokakuun lopussa. Kuvassa tyytyväinen tehtaanjohtaja Jari Tiura.

Stora Enson Kaukopään tehtaille rakennettavan kemihierrelaitoksen suunnittelu etenee vauhdilla. Torstaina tiedotti kansainvälinen teknologiakonserni Andriz toimittavansa laitokselle uuden hiutalekuivainlinjan. Linjasto sisältää TWP-kaksoisviirapuristimen, flufferin ja hiutalekuivaimen.
— Andriz on toinen päälaitetoimittajista. Heiltä tulee linjaston alkupää, vahvistaa viestintäpäällikkö Marianne Tamminen Stora Ensolta.
Toinen päälaitetoimittaja on Valmet.
Uuden 42 miljoonan euron laitoksen rakentaminen käynnistyy tammi-helmikuussa paalutuksilla.

— Suunnittelijoilla on nyt vilinää ja vilskettä, sillä liikkuvia osia on paljon, toteaa Tamminen.

Laitokseen tulee uusi kemihierremassan kuivain, pulpperi ja selluvaraston laajennus.
Satsauksen avulla Stora Enso aikoo parantaa kemihierteen saatavuutta ja vauhdittaa mikrokuitusellun kaupallistumista. Uusi laitos on tarkoitus ottaa käyttöön maaliskuussa 2019.

Juttua muokattu to 7. joulukuuta kello 12.23. Lisätty toisen päälaitetoimittajan nimi.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Uusimmat uutiset