Karhunmetsästys alkoi vilkkaasti Etelä-Karjalassa, kahdessa päivässä kaatunut viisi karhua — Isoin 275 kiloinen karhu kaatui tiistaina Rautjärvellä

Viidestä karhusta kaksi on kaadettu Rautjärvellä, yksi Imatralla, yksi Parikkalassa ja viimeisin tänään Lappeenrannassa.

Kai Skyttä

Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksen Teemu Kouhia uskoo, että viileämmällä kelillä kaatoja olisi voinut tulla vielä enemmän ensimmäisten päivien aikana.
Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksen Teemu Kouhia uskoo, että viileämmällä kelillä kaatoja olisi voinut tulla vielä enemmän ensimmäisten päivien aikana.

Karhunmetsästys on alkanut vilkkaasti Etelä-Karjalassa.

Karhun metsästyskausi alkoi tiistaina, ja kahden päivän aikana Etelä-Karjalassa on kaatunut viisi karhua. Alkutahti on ollut vilkas.

— Todella hyvin on alkanut, ja se kertoo siitä, että karhuja on paljon, alueen karhuluvat hakenut Teemu Kouhia Etelä-Saimaan riistanhoitoyhdistyksestä kertoo.

Jahtikauden ensimmäinen karhu kaadettiin tiistaina Imatralla Jäppilänniemi—Karhusuo -alueella. Kyseinen karhu oli naaras. Tiistaina kaatui myös yksi naaraskarhu Parikkalassa.

Tähän mennessä isoimmat karhut, kaksi uroskarhua, kaatuivat tiistaina Rautjärvellä. Toinen karhuista ammuttiin Korpjärvellä, toinen Laikko-Miettilä alueella. Rautjärvellä kaatuneet karhut olivat molemmat yli 200 kiloisia, toinen peräti 275 kiloinen.

— Se on jo kyllä todella iso karhu, Kouhia toteaa.

Viimeisin kaato tapahtui tänään keskiviikkona Lappeenrannassa.

Kouhia uskoo, että tämän viikon aikana kaatoja tapahtuu varmasti lisää. Hän epäilee, että myönnetyt karhuluvat menevät tänä vuonna nopeasti.

— Luulen, että kaatoja olisi voinut jo tulla enemmänkin, mutta viime päivien lämpimät ja kuivat kelit ovat haasteelliset ja rankat koirille.

Koko Kaakkois-Suomen alueelle myönnettiin tänä vuonna yhteensä 24 poikkeuslupaa. Koillis- ja Raja-Kymen alueelle, eli Etelä-Karjalan alueelle luvista myönnettiin 20. Jäljellä on siis vielä 15 lupaa.

Luetuimmat

Kommentoidut