Imatran venesataman riitelyssä ei uhattu eikä vainottu kaupungin edustajia — Yrittäjälle sakkoja myyjän uhkaamisesta ja halventamisesta

Hannu Ojala

Laittoman uhkauksen kynnystä ei ylitetty, kun yrittäjä lähetteli pahaa mieltä aiheuttaneita viestejä virkamiehelle ja päättäjälle.
Laittoman uhkauksen kynnystä ei ylitetty, kun yrittäjä lähetteli pahaa mieltä aiheuttaneita viestejä virkamiehelle ja päättäjälle.

Imatran kaupungin johtava virkamies ja päättäjä joutuvat sietämään kovaakin arvostelua. Satamayrittäjästä tehdyt rikosilmoitukset eivät ylittäneet tuomiokynnystä.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus hylkäsi syytteet, joissa kaupunkikehitysjohtaja Topiantti Äikäs ja edellisen valtuustokauden kaupunkikehityslautakunnan varapuheenjohtaja Tommi Matikainen (kok.) katsoivat joutuneensa laittoman uhkauksen kohteeksi Imatran Lammassaaren venesatamaan liittyvien päätösten takia.

Syyte Topiantti Äikkään vainoamisesta jätettiin kokonaan tutkimatta, koska se oli yksilöimätön.

Etelä-Karjalan käräjäoikeus sen sijaan tuomitsi Saimaan Vene Oy:n yrittäjänä toimivan Jonne Lappalaisen  myyjänä toimivan henkilön kunnian loukkaamisesta ja uhkaamisesta.

Käräjäoikeus tuomitsi Lappalaisen 25:een yhdeksän euron päiväsakkoon. Sen lisäksi Lappalainen velvoitettiin maksamaan asianomistajalle kärsimyskorvauksia 200 euroa ja tämän oikeudenkäyntikulut 455 euroa.

Käräjille edenneessä jutussa Matikainen ja Äikäs hakivat oikeudesta ratkaisua siihen, kuinka pitkälle heitä voidaan häiritä erimielisyyttä aiheuttaneessa venesatamaan liittyvässä päätöksessä.

Satamaoperaattorin valinnassa häviölle jäänyt Lappalainen oli ollut usein yhteydessä asiasta molempiin asianomistajiin. Viime syksynä yhteydenotot olivat muuttuneet sävyltään painostaviksi.

Viestittelyn sävyn takia molemmat henkilöt olivat arastelleet Lappalaisen kohtaamista.

Varotoimenpiteenä kaupungintalon virastomestarit oli pyydetty tarkkailemaan kaupungintalolle saapunutta Lappalaista ja ilmoittamaan tämän tulosta Äikkäälle.

Juttua korjattu 20.6. kello 7:20. Asinaomistajana ollut myyjä ei ole töissä satamassa.

Luetuimmat

Kommentoidut