Imatran ja Lappeenrannan yleisötapahtumat poikivat poliisille juoksuja viikonloppuna — Varsinaisilla tapahtuma-alueilla oli rauhallista

Ihmisiä on ollut liikkeellä ja sitä myöten myös tappeluja, varasteluja ja törttöilyä liikenteessä.

Harri Teitto

Imatran ja Lappeenrannan yleisötapahtumat poikivat poliisille juoksuja viikonloppuna — Varsinaisilla tapahtuma-alueilla oli rauhallista

Poliisilla on kuluvan viikonvaihteen aikana ollut poikkeuksellisen paljon erilaisiin rikoksiin liittyviä tehtäviä Imatralla ja Lappeenrannassa, tiedottaa Kaakkois-Suomen poliisi.

Sekä Lappeefest että Imatranajot ovat saaneet kansaa liikkeelle, mutta varsinaisilla tapahtuma-alueilla tehtäviä oli vain muutamia.

Vakavin oli ulkomaalaisen miehen menehtyminen ulosajossa Imatralla lauantaina. Moottoripyörä varusteineen ja renkaineen oli kunnossa ja olosuhteiden mukainen eikä poliisilla ole asiassa muuta tehtävää kuin asiaan kuuluva kuolemansyyn tutkinta.

Pahoinpitelyt
Imatralla

Lauantaina aamuyöllä ulkopaikkakuntalainen noin 20-vuotias mies löi nyrkillä kasvoihin toista ulkopaikkakuntalaista miestä Imatralla. Lyödylle tuli mustelmia ja turvotusta kasvoihin.
Lyöjä vastusti häntä kiinni ottaneita järjestyksenvalvojia potkimalla ja puremalla. Hän jatkoi samaa myös paikalle tulleita poliiseja vastaan, joten hänet tuotiin raudoissa Lapppenrantaan poliisilaitokselle.

Lauantai-iltana ulkopaikkakuntalainen noin 60-vuotias mies löi toista samanikäistä miestä Imatranajojen yleisövessassa nyrkillä kasvoihin. Miehet eivät tunteneet toisiaan. Lyödyltä meni hampaat rikki, ja lyöjä vietiin Lappeenrantaan poliisiasemalle.

Puolenyön aikaan lappeenrantalainen noin 60-vuotias mies kuristi takaapäin Imatran keskustan ravintolassa paikkakuntalaista miestä. Tämä kaatui ja pää osui lattiaan. Otsaan tuli haava ja uhri vietiin sairaalaan.

Puolenyön aikaan lyötiin Imatran keskustassa ulkopaikkakuntalaista miestä kasvoihin niin, että partion saapuessa paikalle hän makasi maassa kasvot veressä. Paikalta oli poistunut kolme toistaiseksi tuntematonta miestä.

Sunnuntain puolella lyötiin Imatran keskustan ravintolassa ulkopaikkakuntalaista miestä nyrkillä kasvoihin. Hampaat vaurioituivat, lyöjäksi epäillään noin 25-vuotiasta ulkopaikkakuntalaista miestä.

Pahoinpitelyt
Lappeenrannassa

Poliisin entuudestaan tuntema noin 35-vuotias paikkakuntalainen mies tunkeutui toisen miehen asuntoon Lappeenrannan Lauritsalassa perjantai-iltana.
Hän sumutti kaasua asukkaan kasvoille, ja hänellä oli mukanaan myös nyrkkirauta ja jalkajousi. Miehet olivat tuttuja keskenään.
Poliisi toi tunkeilijan poliisiasemalle epäiltynä pahoinpitelyyn, törkeään kotirauhan rikkomiseen ja vaarallisen esineen hallussapitoon.

Lauantaina puolenyön aikaan oli Lappeenrannan keskustassa tappelu, johon poliisi epäilee ainakin kahden paikkakuntalaisen miehen sekaantuneen. Toinen on noin 18-vuotias suomalainen ja toinen noin 45-vuotias ulkomaalainen.
Tappelua oli edeltänyt ulkomaalaisen henkilön käytössä olleen henkilöauton tuulilasin rikkominen. Läheisen ravintolan järjestyksenvalvoja oli ennen poliisin saapumista ehtinyt puuttua tilanteeseen ja saanut tappelun loppumaan. Useampi paikalla ollut henkilö oli yrittänyt miesten välistä tappelua rauhoitella, ja ainakin neljä heistä sai siinä jonkinlaisia vammoja.

Sunnuntaina aamuyöstä oli kahden noin nelikymppisen paikkakuntalaisen miehen välille syntynyt riitaa Lappeenrannan keskustassa. Kumpikin löi ja kumpikin otti osumaa. Paikalla oli osallisina muitakin henkilöitä, ja poliisi setvii asiaa ainakin kahtena pahoinpitelynä.

Omaisuusrikokset
Etelä-Karjalassa

Perjantain ja lauantain välisenä yönä murtauduttiin Parikkalassa seurakunnan puutarhavarastoon katkaisemalla riippulukon kiinnikkeet. Varastosta vietiin ainakin kaksi moottorisahaa, porakone, painepesuri ja työkaluja.

Lauantain aamuyön aikana on Imatralla murtauduttu asuinkiinteistön yhteydessä olevaan autotalliin vääntämällä oven lukitus rikki ja varastettu kaksi moottorisahaa.

Lauantaina puolenyön aikaan murtauduttiin Lappeenrannan raviradalle oven lasi rikkomalla ja varastettiin vähäinen määrä alkoholia.

Sunnuntaina puolenyön aikaan on Lappeenrannan Kuusimäessä yritetty murtautua rivitaloyhtiön ulkovarastoon vääntämällä rautakangella lukitusta. Taloyhtiön asukas heräsi ääniin, näki rautakangella ovea hakkaavat miehet ja huusi, jolloin miehet pakenivat.
Paikalle tullut poliisin koirapartio lähti jäjille ja löysi kaksi tuttua paikkakuntalaista noin 20-vuotiasta miestä. Molemmilla oli aiemmista rikoksista etsintäkuulutus päällä, joten tie vei poliisiasemalle.

Liikennerikoksia
Etelä-Karjalassa

Perjantaina illalla moottoripyöräpoliisi mittasi Kuutostiellä Imatralla pakettiautolle satasen rajoitusalueella nopeudeksi 153 km/h. Poliisi pysäytti ajoneuvon, ja sitä ajanut noin 45-vuotias ulkopaikkakuntalainen kuljettaja puhalsi 1,22 promillea. Poliisi määräsi miehen ajokieltoon ja epäilee häntä törkeästä rattijuopumuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Perjantaina iltapäivällä poliisi pysäytti liikenteestä Lappeenrannan Sammonlahdessa entuudestaan tuntemansa noin 20-vuotiaan miehen. Huumetesti näytti amfetamiinia, ja mies myönsi käyttäneensä sitä ennen ajoa. Ajokorttia miehellä ei ole, ja ilman ajo-oikeutta ajamisesta kiinni jääminen oli hänelle kymmenes vuoden sisällä.

Lauantai-iltana poliisi pysäytti Imatralla liikennevalvonnassa viisikymppisen miehen kuljettaman henkilöauton. Puhalluskoe osoitti törkeää rattijuopumusta eikä korttiakaan miehellä ole. Hänelle kortiton ajo oli vuoden sisällä kolmas.

Lauantaina iltapäivällä moottoripyöräpoliisi mittasi Imatran keskustassa ulkomaalaiselle noin 30-vuotiaalle miehelle nopeudeksi 97 km/h kuudenkympin rajoitusalueella. Paikalla on mäen vuoksi huono näkyvyys eikä kevyen liikenteen väylää. Ajokortin sijaan mies kaivoi esiin itseään esittävän A4-kokoisen paperin. Poliisi epäilee miestä ylinopeuden lisäksi kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset