Imatran Kipan yt-neuvottelut ovat päättyneet, lopputulos selvillä lähipäivinä

Yhtiön hallitus kokoontuu tiistaina tekemään lopullisia päätöksiä. Toimitusjohtaja Markku Puuska ei toistaiseksi kommentoi mahdollisia irtisanomisia.

ANU PAKARINEN

Kipa syntyi vuonna 2014, kun Imatran kaupungin tekniset palvelut yhtiöitettiin. Ensimmäiset irtisanomiset tapahtuivat 2016 vuodenvaihteessa.
Kipa syntyi vuonna 2014, kun Imatran kaupungin tekniset palvelut yhtiöitettiin. Ensimmäiset irtisanomiset tapahtuivat 2016 vuodenvaihteessa.

Imatran kiinteistö- ja aluepalvelu Kipassa marraskuussa käynnistetyt yhteistoimintaneuvottelut ovat toimitusjohtaja Markku Puuskan mukaan loppusuoralla.

Varsinaiset neuvottelut henkilöstön edustajien kanssa on jo saatu päätökseen. Seuraavaksi on johtopäätösten ja lopullisten ratkaisujen vuoro, Puuska kertoo. Niitä tehdään tiistaina osakeyhtiön hallituksen kokouksessa.

— Tiistaina sovitaan myös tiedottamisen aikataulusta. Ensimmäisenä kerrotaan henkilöstölle, myöhemmin muille, Puuska toteaa.

Kovat säästötavoitteet

Yt-neuvotteluissa haettiin peräti 500 000 euron säästöjä.

Säästöt toteutuvat Puuskan mukaan tämän ja seuraavan vuoden aikana. Keinoihin, kuten henkilöstön mahdollisiin irtisanomisiin, Puuska ei ota toistaiseksi mitään kantaa.

Kipa on Imatran kaupungin tytäryhtiö ja se tuottaa kaupungille muun muassa kiinteistöjen ja katujen kunnossapitopalveluja.

Henkilökuntaa on vajaat 80. Viime vuonna yhtiön liikevaihto oli noin 8,5 miljoonaa euroa.

Yhtiön hallituksen puheenjohtaja on kaupungin talous- ja rahoitussuunnittelupäällikkö Raikko Törönen. Muut jäsenet ovat tila- ja turvallisuuspäällikkö Sami Turunen ja konsernilakimies Milla Oinonen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut