Attendo-kaupasta Imatran YH-Rakennuttajalle 12 miljoonaa euroa ja emokaupungille 4 miljoonaa, rahat käytetään velkojen maksuun

Honkaharjun hinta jäi kaksi miljoonaa euroa alle tasearvon.

kai skyttä

Honkaharjun sairaalakiinteistön hinta kaupassa oli neljä miljoonaa euroa. Se on emokaupungin osuus Imatran saamasta yhteensä 16 miljoonan euron nettohinnasta.

Imatran YH-Rakennuttajalle sote-kiinteistöjen kauppa tarkoittaa noin 12 miljoonan euron sisään tulevaa nettomääräistä kassavirtaa. Arvio on YH-Rakennuttaja Oy:n hallituksen puheenjohtajan Tommi Matikaisen.

Imatran kaupungin ja Attendon välisen kiinteistökaupan bruttosumma on noin 21 miljoonaa euroa. Kaupan kohteena olevasta yhdeksästä kiinteistöstä kahdeksan on Imatran Vuokra-asunnot Oy:n ja Toimitila Oy:n taseissa.

Kiinteistöt myytiin lähelle niiden tasearvoa. Ara-kiinteistöjen osalta omistajan vaihdos tapahtuu nollasummana, koska rahoitusmuoto estää Matikaisen mukaan voiton tekemisen kiinteistökaupassa.

Kaupungin täysin omistamana tytäryhtiönä YH-Rakennuttaja aikoo käyttää kaupasta saatavat rahat velkojen maksuun.

Tommi Matikainen pitää syntynyttä kauppaa imatralaisten veronmaksajien kannalta hyvänä asiana.

— Jotkut pelkäävät myymistä. Jos tilaa tarvitaan lisää, niin rakennetaan uutta.

Kaupalla kaupunki välttyy osittain huonokuntoisten rakennusten korjaamisesta ja mahdollisesti purkamisesta, joka sekin Matikaisen mukaan tulee kalliiksi.

Imatran emokaupungin osuus kiinteistökaupassa on Honkaharjun sairaala. Sairaalan tasearvo on noin kuusi miljoonaa euroa. Kaupassa Honkaharjun osuudeksi tuli neljä miljoonaa euroa. Myös Kukkurilan kiinteistö hinnoiteltiin tasearvoa alemmaksi.

Kaupasta saatava raha ei näys kaupungin eikä YH-Rakennuttajan toiminnassa.

— Kaupunginhallituksen ohjeistus on, että raha käytetään lainojen hoitamiseen, sanoo talousjohtaja Kai Roslakka.

Tämän vuoden osalta se tarkoittanee sitä, että uutta lainaa ei tarvitse nostaa suunniteltua määrää.

Mansikkalan koulukeskuksen rahoituspäätöksessä lainanottovaltuuksia kolmen vuoden ajalle nostettiin 45 miljoonalla eurolla.

Tarjouspyynnöt tästä lainasta ovat Roslakan mukaan valmistumassa. Lainat on tarkoitus ottaa vaihtuvakorkoisena ja suojata sen jälkeen kilpailutuksella kiinteäkorkoiseksi.

Juttua muutettu kello 14:30. Myydyistä kiinteistöstä kahdeksan on Imatran Vuokra-asunnot Oy:n ja Toimitila Oy:n taseissa.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.

Lue kommentointiohjeet

Luetuimmat