Eksote voi aloittaa väestön rokotukset helmikuun alussa, mikäli uusi koronarokote saa myyntiluvan ja toimitukset sujuvat: "Toiveissa on, että saisimme merkittävän määrän rokotteita Etelä-Karjalaan"

Eksote pyytää, etteivät asukkaat soittaisi ajanvarausnumeroon kysyäkseen lisätietoa rokotuksista, sillä puhelinpalvelut ovat ruuhkautuneet. Koronarokotuksiin kutsutaan kirjeellä.

Tarja Tikkanen

Toistaiseksi Eksote on rokottanut henkilöstöä ja hoivakotien asukkaita Lappeenrannassa ja Imatralla. Kuvituskuva.
Toistaiseksi Eksote on rokottanut henkilöstöä ja hoivakotien asukkaita Lappeenrannassa ja Imatralla. Kuvituskuva.

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) voi aloittaa väestön rokotukset mahdollisesti helmikuun alkupuolella. Rokotukset voidaan käynnistää siinä tapauksessa, jos Euroopan lääkevirasto (EMA) antaa AstraZenecan rokotteelle myyntiluvan ja toimitukset sujuvat.

Toistaiseksi Eksote on rokottanut henkilöstöä ja hoivakotien asukkaita sekä Lappeenrannassa että Imatralla. Eksoten tiedotteen mukaan suunnitelmat laajentaa rokotuksia myös muihin kuntiin on tehty ja ne täsmentyvät rokotteiden saatavuuden mukaisesti.

– Toiveissa on, että saisimme merkittävän määrän rokotteita Etelä-Karjalaan helmikuussa ja olemme varautuneet massarokotuksien käynnistämiseen sitä mukaa, kun rokotteita saamme, kertoo koronarokotuksista vastaava Sari Kuitto tiedotteessa.

Puhelinpalvelut ruuhkautuivat rokotekyselyistä

Eksote pyytää tiedotteessaan, etteivät alueen asukkaat soittaisi tällä hetkellä ajanvarausnumeroihin kysyäkseen lisätietoja rokotteista. Syynä on se, että Eksoten puhelinpalvelut ovat ruuhkautuneet koronavirusrokotteeseen liittyvistä kyselyistä tammikuun toisella viikolla.

Koronarokotuksiin kutsutaan kirjeellä

Kunhan koronarokotteita saadaan Etelä-Karjalaan lisää, Eksote lähettää rokotteeseen oikeutetuille henkilöille vuorollaan kirjeen, josta näkyy varattu aika sekä rokotuspaikka. Kirjeessä on myös ohjeet, miten toimia, ellei aika sovi.

Rokotukset tullaan aloittamaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) ohjeistuksen mukaisesti iäkkäimmistä eli yli 80 vuotta täyttäneistä.

Sari Kuitto kertoo tiedotteessa, että kirjeen lisäksi Eksote soittaa iäkkäille, jotta varmistetaan, että kirje on tavoittanut vastaanottajan ja aika varmasti sopii. Eksote julkaisee vielä ennen rokotusten alkua puhelinnumeron, josta puhelut tulevat.