Imatra on markkinapaikkojen parhaita – Joulumarkkinoiden kauppiaat suosivat Imatraa, Lappeenranta ja Savonlinna jäivät kauas taakse

 Hannu Ojala

Pieksämäeltä Imatralle tullut Jarmo Kaipiainen nautti makkaraisen aamupalan.
Pieksämäeltä Imatralle tullut Jarmo Kaipiainen nautti makkaraisen aamupalan.

Pieksämäeltä Imatran joulumarkkinoille lakua ja makkaraa myymään tullut Jarmo Kaipiainen aloitti markkinapäivänsä laadun tarkkailulla ja söi itse ensimmäisen makkaran. Imatralainen markkinaväki oli sinä aamuhämärän hetkenä vasta heräilemässä, mutta muutama tunti myöhemmin makkaran ostajia riitti grillin edessä jonoksi saakka.

— Makkara on myynyt paremmin kuin laku, koska ei ole muita myyjiä, Kaipiainen paljastaa.

Imatra pärjää markkinapaikkana

Hän ei moiti Imatraa markkinapaikkana. Päinvastoin. Jarmo Kaipiainen listaa Imatran yhdeksi kolmesta hyvästä markkinapaikasta. Kaksi muuta ovat Mäntyharju ja Kuusankoski.

Joulumarkkinoille tulleille kauppiaille tehty kysely paljasti, että Imatran markkinoille kannattaa tulla kolme kertaa vuodessa. Kysymys esitettiin 21 kauppiaalle, heistä yhdeksän listasi Imatran kolmen parhaan markkinapaikan joukkoon.

Imatran lisäksi kolmen kärkeen nostettiin Joensuuta ja Kuopiota. Niiden taakse jäivät esimerkiksi Lappeenranta ja Savonlinna. Ääniä sai kaikkiaan 34 markkinatapahtumaa ympäri Suomea.

Hannu Ojala

Juhani Sirviön myyntipöydältä löytyi autojen pienoismalleja. Kauppiaan mielestä parhaat markkinat ovat Hartolassa, Pyhtäällä ja Pieksämäellä.
Juhani Sirviön myyntipöydältä löytyi autojen pienoismalleja. Kauppiaan mielestä parhaat markkinat ovat Hartolassa, Pyhtäällä ja Pieksämäellä.

Imatralla ei vain katsella, täällä myös ostetaan

Imatralaisille tutuksi tullut lahtelainen vaatekauppias Tava Singhin listalla Imatran lisäksi olivat Mikkeli ja Kuopio. Kaikissa näissä paikoissa markkinoille tulevat ihmiset eivät vain katsele, vaan he tekevät myös kauppaa.

Punkaharjulainen kalasäilykkeiden kauppias Heikki Kutvosen tuotteita on markkinamyynnin lisäksi K-ryhmän myymälöissä.

— Savonlinnassa tuotteita myydään paremmin kaupasta, mutta Imatralla ja Lappeenrannassa markkinoilla.

Hansikaskauppias Mika Kalpio Lappeenrannasta ei anna korkeita pisteitä Lappeenrannan nykyiselle markkinameiningille. Yksi ilmeinen syy on hänen mielestään keskustan korkeat pysäköintimaksut.

— Ihmiset eivät tule markkinoille, Kalpio valittaa.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset