Kirjeiden ja korttien lähettäminen on toukokuussa entistä kalliimpaa — Posti nostaa hintoja noin 7 prosenttia

Kai Skyttä

Posti nostaa kirjeiden ja korttien lähetyshintoja toukokuussa.
Posti nostaa kirjeiden ja korttien lähetyshintoja toukokuussa.

Kirjeiden ja korttien lähetyshinnat nousevat toukokuussa. 4. toukokuuta alkaen enintään 50 gramman kotimaan kirjeen tai kortin lähettäminen maksaa 1,50 euroa, mikä on 10 senttiä nykyistä hintaa enemmän.

Kymmenellä sentillä kallistuu myös ulkomaan enintään 20 gramman kirjeen tai kortin lähettäminen priority-luokassa. Uusi hinta on 1,60 euroa.

Korotusta molempien kirjeluokkien hintaan tulee noin 7 prosenttia.

Samalla ulkomaille lähettävät maksikirjeluokat yhdistyvät ja maksikirjeen economy-kulkunopeus poistuu. Maksikirjeen hinta on 4.5.2018 alkaen 8,50 euroa.

Kaikki ennen hinnankorotusta ostetut kotimaan ja ulkomaan ikimerkit kelpaavat sellaisenaan ilman lisämerkkejä myös muutoksen jälkeen.

—Hintoja joudutaan tarkistamaan, jotta postimaksujen riittävällä tasolla voidaan varmistaa yleispalvelun toimintavalmiudet koko maassa sekä kattaa jakeluverkoston kustannukset, sanoo Laura Luoma Postin kuluttajapalveluista Postin tiedotteessa.

Lähetettyjen kirjeiden määrä laski Postin mukaan vuonna 2017 kymmenen prosenttia edellisvuodesta, mikä nostaa yksittäisen kirjeen jakelukustannuksia.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset

Kommentoidut