Oma Säästöpankin yt-neuvottelut koskettavat myös Imatran konttoria — Toimitusjohtajan mukaan säästöt eivät ole neuvottelujen ensimmäinen tavoite, pankki teki ennätystuloksen

Yt-neuvottelut alkavat Imatralla, Lappeenrannassa, Joutsenossa ja Parikkalassa.

Mari Pajari

Oma-säästöpankki aloittaa yt-neuvottelut myös Imatran konttorissaan (kuvassa).
Oma-säästöpankki aloittaa yt-neuvottelut myös Imatran konttorissaan (kuvassa).

Oma Säästöpankki aloittaa yt-neuvottelut, ja ne koskettavat henkilöstöä myös Etelä-Karjalassa. Neuvottelujen piiriin kuuluvat konttorit Lappeenrannassa, Joutsenossa, Imatralla ja Parikkalassa, pankki kertoo tiedotteessaan.

Etelä-Karjalan lisäksi yt:t vaikuttavat myös muun muassa Kymenlaaksossa ja Pohjois-Karjalassa sijaitseviin pankin toimipisteisiin.

Yt:t käynnistyvät tänään torstaina ja ne johtuvat toimintaympäristön muutoksista. Suunnitellut toimenpiteet saattavat johtaa alle 10 työtehtävän vähentämiseen, mutta samalla tulee uusia, nykyaikaisia palveluja vastaavia osaamis- ja rekrytointitarpeita.

Oma Säästöpankin toimitusjohtajan Pasi Sydänlammin mukaan yt-neuvotteluissa ei ensisijaisesti tavoitella kustannussäästöjä.

— Neuvotteluissa arvioidaan nykyisen konttoriverkoston asemaa, konttoreiden lukumäärää ja niiden sijaintia sekä asiakaskäyttäytymisen muutosta. Taustalla on pankin toiminnan kehittäminen tulevaisuuden toimintaympäristön vaatimuksiin, Sydänlammi toteaa tiedotteessa.

Yt-neuvottelujen lisäksi Oma Säästöpankki kertoo antavansa positiivisen tulosvaroituksen ja tehneensä ennätystuloksen.

Pankin torstaina julkaistusta osavuosikatsauksesta käy ilmi, että sen vertailukelpoinen tulos kasvoi tammi-syyskuussa 13,2 prosentilla 22,2 miljoonaan euroon. Yhtiön tase nousi ennätykselliselle tasolle ja oli lähes 3,4 miljardia euroa.

Luetuimmat