Joulun paluuliikenne vilkastuu puolen päivän jälkeen — "Illansuussa tulee vielä uudestaan lumisadetta, mutta suurin osa ehtii varmasti siinä välissä lähteä"

Tieliikennekeskuksen arvion mukaan paluuliikenne on vilkkaimmillaan kello 12—19.

Ville Niskanen

Joulun paluuliikenne jakautuu useammalle päivälle, eikä Kaakkois-Suomen teiden uskota ruuhkautuvan.
Joulun paluuliikenne jakautuu useammalle päivälle, eikä Kaakkois-Suomen teiden uskota ruuhkautuvan.

Tapaninpäivän paluuliikenne on alkamassa paikoin kehnossa ajokelissä. Liikenneviraston ajokelikartan mukaan ajokeli vaihtelee Kaakkois-Suomen teillä normaalista huonoon ja erittäin huonoon.

— Keli on teidän suunnalla vähän huonompi kuin täällä Länsi-Suomessa, tieliikennepäivystäjä Marko Nuutinen Tampereen tieliikennekeskuksesta kertoo.

Syynä on lumisade. Sadealue on siirtymässä itään, mutta lumi haittaa liikennettä vielä aamupäivän aikana. 

— Illansuussa tulee vielä uudestaan lumisadetta, mutta suurin osa ehtii varmasti siinä välissä lähteä etelän suuntaan, Nuutinen kertoo.

Paluuliikenteen odotetaan vilkastuvan puolen päivän jälkeen ja jatkuvan vilkkaana iltaseitsemään asti. Suurimmillaan liikennemäärien uskotaan olevan kello 16:n tienoilla, sillä moni lähtee tien päälle valoisan aikaan.

Ilmatieteen laitoksen tuoreimmassa sääennusteessa ei ole varoituksia Kaakkois-Suomen alueelle. Pohjois-Karjalassa ja Pohjois-Savossa ajokelin varoitetaan muuttuvan huonoksi lumi- ja räntäsateen vuoksi.

Uusimmat uutiset

Kommentoidut