Nelihenkinen muusikkoryhmä perusti uuden showbandin Imatralle: Taisto Pulkkinen kipparoi pääosin 60-70 luvun hittejä soittavaa bändiä – "Veikkaisin, että bassoukulele ei ole tullut imatralaisille ihan joka päivä vastaan"

Vankan soittajataustan omaava nelihenkinen ryhmä laittoi bändin pystyyn ja mukana on myös hieman harvinaisempi instrumentti, bassoukulele.

Juho Kokko

Bändi on harjoitellut autotallissa, jossa on äänentoistosta lähtien kaikki valmiina.
Bändi on harjoitellut autotallissa, jossa on äänentoistosta lähtien kaikki valmiina.

Nelihenkinen soittajaryhmä laittoi tammikuussa viisaat päänsä yhteen ja perusti uuden 60-70 -lukujen hittejä soittavan bändin, joka soitti kesäkuussa Puumalassa ensimmäisen keikkansa.

Bändiä kipparoiva imatralainen Taisto Pulkkinen kertoo, että kaikilla soittajilla on vahva musiikkitausta jo entuudestaan. Vastaavanlaista musiikkia ei juurikaan ole alueella haastateltavan mukaan tarjolla ja vanhemmalle väelle suunnatut sovitukset ovat olleet suosittuja.

– Tanssimusiikkibändit keskittyvät enemmän humppaan, jenkkaan ja valssiin. Meillä trendi on hieman toisenlaista, kun ohjelmistossa on kansainvälistä ja tunnettua musiikkia.

Bändi soittaa lattarimusiikkia, jonka lisäksi myös muun muassa Elviksen, The Beatlesin ja Frank Sinatran kappaleista tehtyjä sovituksia.

Ensimmäinen keikka oli kesäkuun lopussa Puumalassa. Terassille ja torille kerääntyi yleisöä ja Pulkkisen mukaan vastaanotto oli positiivista.

Kevään keikat tyhjenivät kun kaikki oli valmiina

Pulkkinen oli ehtinyt kevääksi tehdä kappaleisiin sovitukset ja muutamat harjoituksetkin ehdittiin pitämään. Harjoituksia järjestettiin joka toinen viikko.

Koronan takia keväälle sovitut keikat peruuntuivat. Idean bändin perustamiseen he saivat kansainvälisiltä kentiltä. Nimeksi tuli lopulta Retro-Band.

– Kimmo Viinasen kanssa olen soittanut Juha Vainion lauluja konsertissamme, meillä on pidempi yhteinen soittohistoria, Pulkkinen kertoo.

Bändin erikoisuus on Indigo Melakarin soittama bassoukulele. Pulkkinen kysyi häntä soittamaan ja vastaus tuli nopeasti kuin apteekin hyllyltä.

– Veikkaisin, että bassoukulele ei ole imatralaisille tullut ihan joka päivä vastaan, Pulkkinen naurahtaa.

Juho Kokko

Taisto Pulkkinen ja bassoukulele. Instrumenttia soittaa Indigo Melakari.
Taisto Pulkkinen ja bassoukulele. Instrumenttia soittaa Indigo Melakari.

Mikä?

Retro-Band

Soittaa pääosin lattarimusiikkia.

Nelihenkinen bändi.

Taisto Pulkkinen (laulu, kitara), Tero Anttonen (rummut), Kimmo Viinanen (koskettimet), Indigo Melakari (bassoukulele).

Luetuimmat

Uusimmat uutiset