Lappeenrannan uusi K-Sairaala aukeaa huhtikuussa, se on yhdeksän kerrosta korkea ja sata metriä leveä

Marleena Liikkanen

K-sairaalaa rakennetaan nykyisen keskussairaalan taakse pysäköintitalon viereen.
K-sairaalaa rakennetaan nykyisen keskussairaalan taakse pysäköintitalon viereen.

Uusi K-Sairaala otetaan käyttöön Lappeenrannan Kahilanniemessä huhtikuussa. Vanhan A-tornin korkuinen ja yli sata metriä pitkä rakennus on harjakorkeudessa. Rakennus valmistuu vuoden lopulla. Työmaalla työskentelee päivittäin noin 200 ihmistä.

K-sairaalaan muuttaa kaksi osastoa Armilan kuntoutuskeskuksesta sekä vuodeosastoja keskussairaalasta. Vuodeosastot ovat nykyisiä suurempia ja niissä on pääsääntöisesti yhden hengen huoneita.

Yleis- ja erikoislääketieteen päivystystä keskitetään K-sairaalaan. Sinne tulee myös päivystysosasto.

Samalla kun toimintoja siirtyy vanhasta sairaalasta esimerkiksi korkeasta A-tornista uuteen K-sairaalaan, alkaa tyhjentyneiden osastojen ja tilojen peruskorjaus. Dialyysiosasto siirtyy tornista ensi vuonna tyhjentyviin päivystyksen tiloihin.

Eksoten terveys- ja vanhuspalvelujen johtaja Tuula Karhula kertoo, että yhteispäivystys siirtyy uuteen K-sairaalaan toukokuun toinen päivä ensi vuonna. Nykyisin Armilaan päivystykseen menneet saanevat jatkossa päivystysajan Kahilanniemeen.

— Armilaan jää vielä puolikiireellistä päivystystä ja vastaanottotoimintaa, selvittää Karhula.

Eksote rakennuttaa sairaalaa ja tekee peruskorjauksia tällä erää noin 70 miljoonan euron summalla. Tuosta runsaat 50 miljoonaa menee uudisrakennukseen.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.