Imatran jäähalli oli kesäksi loppuunmyyty, kunnes koronavirus tyhjensi varauskalenteria – Venäläisiä ei näy hallilla välttämättä koko kesänä, mutta kotimainen kysyntä on kasvanut

Saimaan muodostelmaluistelijoiden Crystal illusions -joukkueen Elisa Helminen ja Helmi-Ilona Saalasti palasivat pitkän tauon jälkeen iloisina jäälle.

Santeri Tynkkynen

Elisa Helminen (vas.) ja Helmi-Ilona Saalasti olivat iloisia päästessään jäälle lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen.
Elisa Helminen (vas.) ja Helmi-Ilona Saalasti olivat iloisia päästessään jäälle lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen.

Imatran jäähalli avasi ovensa tämän viikon maanantaina. Ketterän edustusjoukkueen lisäksi myös juniorikiekkoilijat ovat päässeet pitkän tauon jälkeen luistelemaan.

Pelkästään jääkiekkoilijoiden käytössä halli ei ole, vaan jäätä käyttävät myös taito- ja muodostelmaluistelijat. Saimaan Muodostelmaluistelijat palasivat maanantaina Imatralla jäälle lähes kolmen kuukauden tauon jälkeen.

– Tosi hyvältä tuntuu taas päästä jäälle. Hyvällä fiiliksellä odotan uutta kautta, kertoo Crystal illusions -joukkueessa luisteleva Elisa Helminen.

Jäälle paluusta iloinen oli myös samassa joukkueessa luisteleva Helmi-Ilona Saalasti. Hän tietää kertoa, että joukkue oli poissa jäältä tarkalleen ottaen 89 päivää.

– Tosi ihana oli palata jäälle. Ensin vähän jaloissa painoi, mutta äkkiä se meni ohi, hän kertoo

Koronaviruksen takia jäälläkin pyritään pitämään turvavälejä. Imatran jäähallissa on myös tarkasti katsottu, mistä ovista kuljetaan jäälle ja pukukoppeihin.

– Jokaisella on myös oma käsidesi mukana, Saalasti kertoo.

Santeri Tynkkynen

Koronaepidemian aikana Imatran jäähallin jää sulatettiin, ja alle maalattiin uudet viivat ja mainokset.
Koronaepidemian aikana Imatran jäähallin jää sulatettiin, ja alle maalattiin uudet viivat ja mainokset.

Koronavirus tyhjensi jäähallin varauskalenteria

Imatran jäähallin varaustilanne on nyt hyvin erilainen kuin edellisinä vuosina. Viime kesänä Imatran jäähallissa tehtiin uusi myyntiennätys.

Sen piti rikkoutua jo tänä kesänä, mutta koronavirus sotki suunnitelmat.

– Halli oli yksittäisiä pätkiä lukuun ottamatta loppuunmyyty. Heinäkuun lopulle ja elokuulle on vielä KHL-joukkueiden varaukset, mutta todennäköisesti nekin tulevat peruuntumaan, kertoo Imatran Base Campin myyntipäällikkö Jaakko Jäppinen.

KHL-joukkueista Neftehimik Nižnekamskin piti tulla Imatralle neljättä kesää peräkkäin ja Vitjaz Podolskin toista kesää putkeen. Vityaz tosin vielä elättelee toiveita, että se pääsisi elokuussa Imatralle.

Vaikka venäläisryhmien varaukset ovat sulaneet, on tilalle saatu uusiakin ryhmiä.

– Olemme saaneet tilalle kotimaisia taitoluisteluryhmiä. Moni niistä halleista, jotka ovat yleensä kesällä auki, ovat nyt kiinni. Myös paikalliset seurat ovat ottaneet jäävuoroja paljon, ihan eri tavalla kuin edelliskesinä, Jäppinen kertoo.

Ennätyskesää ei siis tällä kertaa ole tulossa, eikä venäläisiä välttämättä halliin koko kesänä, mutta Jäppinen ei ole silti huolissaan.

– Ihan hyvältä tilanne näyttää. Kotimainen kysyntä on lyhyellä varoitusajalla kasvanut.

Luetuimmat