Työväenopiston muutto Tainionkosken kivikoululle siirtyi viikolla, kun remontti venyi – Kädentaitojen opetus alkaa vanhassa opettajainhuoneessa ensi viikolla

Työväenopistossa ei enää kudontaa opeteta, mutta Taiteiden talossa on omatoimikutomo.

Jarmo Hämäläinen

Työväenopiston kädentaitojen opettaja Taija Kananen purkaa tällä viikolla muuttolaatikkoja Tainionkosken kivikoulun entisessä opettajainhuoneessa.
Työväenopiston kädentaitojen opettaja Taija Kananen purkaa tällä viikolla muuttolaatikkoja Tainionkosken kivikoulun entisessä opettajainhuoneessa.

Viime keväänä koululaisista tyhjentyneen Tainionkosken vanhan kivikoulun opettajainhuone oli tiistai-iltana täynnä muuttolaatikoita.

Opettajainhuoneeseen tulee tiloja työväenopiston kädentaitojen opetukselle.

– Kyllä täällä ensi viikolla jo on opetus käynnissä, vaikka onhan tässä vielä melkoinen urakka tavaroiden purkamisessa, kertoi muuttohommissa ollut työväenopiston kädentaitojen suunnittelijaopettaja Taija Kananen.

Entisen kivikoulun eli Taiteiden talon muutto piti olla jo valmis työväenopiston käyttöön syyslukukauden alussa, mutta erinäisistä syystä remonttii on viivästynyt.

Nyt tuli sitten jo kiire siirtää tavaroita purkulistalla olevasta Tainio-talosta.

Tällä viikolla koulunmäellä on opetuksessa pidetty taukoa muuton vuoksi, mutta maanantaina opetus alkaa uusituissa vanhoissa tiloissa.

Virta-opiston rehtori Sarianna Purtilon mukaan taiteen perusopetus on tämän viikon tauolla ja muiden ryhmien opetuksen aloitus siirtyy viikolle.

– Jos mitään odottamatonta ei tapahdu, opetus jatkuu ensi viikolla normaalisti.

Miten kävi lopulta kudonnan opetuksen? Loppuiko se, kun soveltuvaa tilaa ei ollut?

– Kudontaa ei enää opistossa opeteta, mutta Taiteiden talossa on omatoimikutomo jonne myös aloittelijan on mahdollista varata aikaa.

Lasten kuvataidekoulu jatkui Pelastakaa lapset ry:n tuella. Montako lasta siinä on ja vieläkö otetaan uusia? Miten lasten käsityökoulun kanssa kävi?

– Pelan tuella meillä on yksi ryhmä kuvataidekoulun puolella. Käsityökoulun ryhmä ei alkanut. Muita opiston rahoittamia ryhmiä tällä hetkellä on kolme sekä käsityökoulun että kuvataidekoulun puolella.

Mitä kaikkia toimintoja taiteiden taloon työväenopistolle tulee?

– Suurin osa opiston taideaineiden ja kädentaitojen kursseista on Taiteiden talolla.

Luetuimmat