Mies ryösti naisen, nainen iski neljä veitseniskua keskivartaloon — Imatran heinäkuinen puukotus käräjillä

Imatralla heinäkuussa tapahtunutta puukotusta ja ryöstöä käsiteltiin Imatran käräjäoikeudessa tiistaina.

Silva Laakso

Käräjäoikeudessa käsiteltiin muun muassa ryöstöä ja tapon yritystä, jotka tapahtuivat heinäkuussa 2018 Imatralla.
Käräjäoikeudessa käsiteltiin muun muassa ryöstöä ja tapon yritystä, jotka tapahtuivat heinäkuussa 2018 Imatralla.

Teot tapahtuivat kerrostaloasunnossa Niskapietiläntiellä heinäkuun lopussa.

Tapon yrityksestä syytetään naista, jolla oli hallussaan pieni määrä huumausaineeksi luokiteltuja lääkkeitä. Asunnossa ollut mies oli anastanut naiselta hänen visakorttinsa ja yrittänyt viedä mukanaan myös lääkkeet ja lompakon. Mies oli käyttänyt väkivaltaa, muun muassa puremalla naista käsistä ja lyömällä kasvoihin. Mies oli myös raahannut naisen huoneesta toiseen ja repinyt tätä hiuksista.

Nainen sai pahoinpitelyn seurauksena mustelmia ja nirhaumia.

Seuraava syytekohta koskee naisen tekemää puukotusta.

Nainen oli lyönyt samana päivänä ja samassa paikassa pahoinpitelyn tehnyttä miestä keittiöveitsellä. Veitsi oli osunut kerran alavatsaan, kahdesti selkään ja kerran rintaan. Yksi iskuista oli aiheuttanut sisäistä verenvuotoa, joka olisi ilman välitöntä leikkaushoitoa todennäköisesti johtanut miehen kuolemaan.

Nainen tunnusti ottaneensa veitsen käteen ja todennäköisesti aiheuttaneensa miehen vammat, mutta kiistää vahingoittamistarkoituksen. Mies puolestaan myönsi pahoinpidelleensä naista, mutta kiisti tavaroiden anastamisen.

Koska mies käytti naiseen tavaroiden anastuksen yhteydessä väkivaltaa, syyttäjä vaatii miehelle vähintään viiden kuukauden ehdollista vankeusrangaistusta ryöstöstä.

Naiselle syyttäjä vaatii vähintään kolmen vuoden ehdotonta vankeusrangaistusta tapon yrityksestä. Nainen on ollut tapahtumahetkestä asti vangittuna.

Molempia osallisia syytetään lisäksi huumausaineenkäyttörikoksesta.

Luetuimmat