”Meni oikeaan osoitteeseen” — Imatran ajojen paluu oli monelle odotettu juttu, joten valintaa matkailun huippukohteeksi arvostetaan

Anniina Meuronen

Kunniakirja luovutettiin Imatran moottorikerhon edustajille torstaina Valtionhotellissa järjestetyssä tilaisuudessa.

Anniina Meuronen

Myös Imatran kaupunginjohtaja Pertti Lintunen (keskellä) ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Tiina Wilen-Jäppinen olivat mukana tilaisuudessa. Kunniakirjat jakoi Taisto Kainulainen, joka on Suomen matkailijayhdistyksen puheenjohtaja.

Elena Liseytseva

Imatran ajot ajettiin elokuussa. Edellisistä oli aikaa 30 vuotta.

Imatran ajo 2016 sai tänään tunnustusta. Suomen matkailijayhdistys (SMY) ry valitsi sen kotimaan matkailun huippukohteeksi. Siitä hyvästä kunniakirjan saivat niin Imatran moottorikerho kuin kaupunki.

Kunniakirja jaettiin Imatran Valtionhotellissa pidetyssä tilaisuudessa, jossa oli edustajistoa Imatran moottorikerhosta ja Imatran kaupungilta. Kunniakirjan jakoi matkailijayhdistyksen puheenjohtaja Taisto Kainulainen.

Perusteluina Imatran ajon valinnalle oli muun muassa se, että matkailijat eri puolilta Suomea ja maailmaa suuntasivat kesällä Imatralle 30 vuoden tauon jälkeen pidettävään tapahtumaan. Tämä oli merkittävää kaupungin matkailulle.

Kainulainen sanoo, että huippukohdetta valitessa eteen tuli useita kohteita ympäri Suomen. Niiden joukossa oli niin museoita, käyntikohteita kuin tapahtumia. Valinnanvaraa siis oli.

Imatran ajot olivat 60—80 -luvuilla yksi Suomen suurimmista tapahtumista. Se kokosi parhaimmillaan yli 100 000 katsojaa Imatralle. Nyt kun tapahtuma 30:n vuoden jälkeen palautettiin paikalleen, se keräsi noin 40 000 katsojaa. Tapahtuma pyrittiin pitämään nostalgisena, mutta sitä myös uudistettiin nykyaikaan sopivaksi.

Tapahtuma oli Imatran kaupungin ja moottorikerhon yhteinen ponnistus. Nämä saivat tukea imatralaisilta seuroilta ja järjestyiltä.

— Tämä on hieno juttu, meni oikeaan osoitteeseen, valtuuston puheenjohtaja Tiina Wilen-Jäppinen sanoi.

Moottorikerhosta kunniakirjaa olivat vastaanottamassa Marko Heija, Pekka Pöyry ja Juha Suikkari.

Matkailun huippukohde valittiin Suomessa ensimmäistä kertaa vuonna 2008. Tuolloin palkinto meni Kotkaan merikeskus Vellamolle.

Anniina Meuronen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.