Työttömiä eniten Imatralla — Etelä-Karjalassa työttömyys jatkaa laskuaan, mutta uusia työpaikkoja ei enää aukene yhtä paljon kuin edellisvuonna

Etelä-Karjalassa työttömyys laski eniten Lappeenrannassa lokakuussa. Uusia työpaikkoja Lappeenrannan alueella avautui kuitenkin liki 17 prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Katja Juurikko

Vaikka työttömyys laski lokakuussa ympäri Etelä-Karjalaa, uusia työpaikkoja avautui edellisvuotta vähemmän.
Vaikka työttömyys laski lokakuussa ympäri Etelä-Karjalaa, uusia työpaikkoja avautui edellisvuotta vähemmän.

Lokakuussa työttömyys jatkoi laskuaan Etelä-Karjalassa, mutta vähemmän kuin Kymenlaaksossa. Viime vuoden lokakuuhun verrattuna Etelä-Karjalassa työttömien määrä laski 1,9 prosenttia ja Kymenlaaksossa 5,5 prosenttia.

Työttömien määrä pieneni vuoden takaiseen verrattuna kaikissa muissa paitsi Imatran seutukunnassa. Lokakuussa korkein työttömyysaste oli Imatralla (14,0 %) ja matalin jälleen kerran Taipalsaarella (6,1 %).

Etelä-Karjalassa työttömyys laski kaikista eniten Lappeenrannassa. Lokakuun lopussa Lappeenrannassa oli 3 142 työtöntä, mikä on seitsemän prosenttia vähemmän kuin viime vuoden lokakuussa.

Imatralla puolestaan työttömien määrä nousi 10 prosenttia edellisvuoteen verrattuna. Lokakuun lopussa Imatralla oli 1 654 työtöntä.

Alle 25-vuotiaita työttömiä työnhakijoiden määrä oli laskusuunnassa Lappeenrannan sekä Imatran seuduilla.

Myös yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleiden pitkäaikaistyöttömien määrä on edelleen selkeässä laskussa.

Uusia työpaikkoja aukeaa edellisvuotta vähemmän

Koko Kaakkois-Suomen alueella oli lokakuun lopussa 14 323 työtöntä työnhakijaa, mikä on neljä prosenttia vähemmän kuin edellisvuonna.

Uusia avoimia työpaikkoja Kaakkois-Suomessa oli 1 814. Se on 7,3 prosenttia vähemmän kuin viime vuoden lokakuussa.

Esimerkiksi Lappeenrannan seudulla uusia avoimia työpaikkoja oli peräti 16,8 prosenttia edellisvuotta vähemmän.

Uusista työpaikoista 86 prosenttia aukeni yrityksissä.

Eniten uusia avoimia työpaikkoja ilmoitettiin myyjille, lähihoitajille, toimisto- ja laitossiivoojille, puhelin- ja asiakaspalvelukeskusten myyjille sekä postinkantajille ja -lajittelijoille.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset