Sienimäen elintarvikekioski on palvellut kyläläisiä jo vuoden ajan – Korona ei kioskin toimintaan vaikuttanut ja asiakkaita on riittänyt läpi vuoden: "Kesällä jätskiä, karkkia ja limsaa menee enemmän"

Yrittäjä Kaisa Hirn on erityisen iloinen siitä, että kioskista on tullut ihmisille sosiaalinen tapaamispaikka.

Jasmin Ojalainen

Sienimäen elintarvikekioskin yrittäjä Kaisa Hirn katsoo toiveikkaana tulevaisuuteen. Kioski pysyy avoinna jatkossakin. Arkistokuva viime kesältä.
Sienimäen elintarvikekioskin yrittäjä Kaisa Hirn katsoo toiveikkaana tulevaisuuteen. Kioski pysyy avoinna jatkossakin. Arkistokuva viime kesältä.

Sienimäki oli viime vuonna puolisen vuotta ilman kauppaa K-Marketin sulkeuduttua, kunnes imatralainen Kaisa Hirn avasi elokuun ensimmäinen päivä kylälle oman elintarvikekioskin.

Tulevana lauantaina kioski on palvellut alueen asukkaita tasan vuoden verran. Yrittäjä Kaisa Hirnin mukaan kioskilla menee mukavasti ja ensimmäinen vuosi on ollut juuri sellainen, mitä hän osasi ennakkoon odottaa.

Hirn on erityisen iloinen siitä, että kioskista on tullut ihmisille sosiaalinen tapaamispaikka.

– Tuntuu, että siellä alueella on paljon yksinäisiä ihmisiä, keneltä puuttuu juttukaveri. Meillä on kesällä ulkona pöytä ja tuolit, missä ihmiset voivat kahvitella ja vaihtaa kuulumisia, hän kertoo.

Kioskin toiminta on pysynyt samanlaisena alusta saakka. Valikoimaa on yritetty laajentaa asiakkaiden toiveiden mukaisesti. Talvellakin asiakkaita riitti, ja Hirnin mukaan kaikki kuukaudet ovat olleet melko samanlaisia myynnin suhteen.

– Tietysti kesällä lapset ovat lomalla, jolloin jätskiä, karkkia ja limsaa menee vähän enemmän.

Koronan vaikutukset jäivät vähäisiksi

Keväällä Sienimäen elintarvikekioskilla jännitettiin muiden kioskien, kauppojen, kahviloiden ja ravintoloiden tavoin, kuinka koronavirus tulee vaikuttamaan toimintaan.

Yrittäjä Hirnin mukaan koronasta selvittiin kuitenkin melko vähin vaurioin. Ikäihmiset asioivat korona-aikaan kioskilla normaalia vähemmän, mutta nyt hekin ovat palanneet.

– Huomaa, että rajoitukset ovat höllentyneet ja he uskaltavat taas liikkua vapaammin. Toivotaan, ettei tule toista korona-aaltoa.

Kioski palveli asiakkaita korona-aikana normaaliin tapaan.

Minna Mäkinen

Kahvila Johanna sulkeutui viime marraskuussa Imatrankoskella, jonka jälkeen Hirn on keskittänyt kaikki voimavaransa Sienimäen kioskiin. Arkistokuva.
Kahvila Johanna sulkeutui viime marraskuussa Imatrankoskella, jonka jälkeen Hirn on keskittänyt kaikki voimavaransa Sienimäen kioskiin. Arkistokuva.

Hirn on toiveikas kioskin tulevaisuuden suhteen

Kaisa Hirnillä oli vielä viime vuonna Sienimäen elintarvikekioskin lisäksi myös kahvila Johanna Imatrankoskella. Kahvilan hän päätti sulkea viime marraskuussa.

Ovet ovat siitä lähtien pysyneet säpissä, eikä kahvila ole enää avautunut.

– Minulla jäi enemmän aikaa panostaa kioskiin ja koen sen omalta osalta helpompana, että on vain yksi paikka jota pyörittää.

Sienimäen kioskin suhteen hän katsoo toiveikkaana tulevaisuuteen.

– Ovet pysyvät auki jatkossakin, hän sanoo.

Varsinaista kioskin 1-vuotissyntymäpäiväjuhlaa ei vielä tulevana viikonloppuna järjestetä.

– Syksyllä mahdollisesti juhlitaan, vielä ei uskalla, sanoo Hirn koronaan viitaten.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset