Lilla Saaristo on avannut Inkerinaukiolle kesäkojun, jossa myydään elämyskierroksia Vuoksen ympäristöön – "Tavoitteena on tuoda Vuoksen ainutlaatuisuus esiin uudella tavalla"

Kesäkoju -idea on lähtenyt liikkeelle siitä, että yrittäjä Lilla Saaristo on halunnut työllistää nuoria.

Santeri Tynkkynen

Lilla Saariston Vuoksi Wellness myy elämyskierroksia Imitsin kojuissa Inkerinaukiolla.
Lilla Saariston Vuoksi Wellness myy elämyskierroksia Imitsin kojuissa Inkerinaukiolla.

Vuoksi Wellness -yritys on avannut Inkerinaukiolle kesäkojun, jossa on myynnissä Vuoksen ympäristöön sijoittuvia elämyskierroksia. Kierrokset tarjoavat luonnon, historian sekä rentoutumisen hetkiä.

Kesäkoju -idea on lähtenyt liikkeelle siitä, että yrittäjä Lilla Saaristo on halunnut työllistää nuoria, erityisesti nyt, kun korona on vähentänyt työmahdollisuuksia reilusti, yrityksen tiedotteessa kerrotaan.

Nuoret palvelevat Inkerinaukiolla muutaman tunnin ajan päivittäin maanantaista lauantaihin markkinoimalla kierroksia sekä opastamalla elämystuotteiden pariin. Saaristo itse vastaa elämyskierrosten ja rentoutumishetkien ohjaamisesta.

Vuoksen ainutlaatuisuus esiin uudella tavalla

Lilla Saariston mukaan elämyskierrosten taustalla on syvällisempi merkitys. Taustalla on tieto luonnon merkityksestä mielenterveydelle ja hyvinvoinnin edistämiselle vastauksena tämän hetken arjen vaatimuksille.

– Tavoitteena on myös tuoda Vuoksen ainutlaatuisuus esiin uudella tavalla, luonnon monimuotoisuuden ja elämyksellisen kokemuksen kautta, tiedotteessa kerrotaan.

Tavoitteena on myös kehittää Imatrankosken alueelle vetovoimaisia palveluita. Vuoksen alue valikoitui ensimmäiseksi palvelutuotteeksi, sillä alue on ainutlaatuinen ja Saariston mukaan alueella on liian vähän tuotteistettuja palveluita.

Ensimmäinen valmis tuote on elämyskierros muinaisuomassa.

– Kuljemme rauhallisesti ja pysähdymme hetkittäin rentoutumaan luonnon keskelle, Vuoksen vanhan uoman moninaisen luonnon äärelle. Huomaamme, kuinka keskellä kaupunkia on satumetsän kaltainen tunnelma, Saaristo kuvailee kierrosta tiedotteessa.

Uusimmat uutiset