Imatran seudulla kirkastuvaa — pk-yritykset ovat saaneet uuden vaihteen silmään

Mari Pajari

S-Pankin pk-yritys- ja maa- ja metsätalousliiketoiminnan siirtyminen Oma-säästöpankille tuo pankille joulukuussa 250 miljoonan euron liiketoiminnan ja lähes 10¿000 asiakasta.
S-Pankin pk-yritys- ja maa- ja metsätalousliiketoiminnan siirtyminen Oma-säästöpankille tuo pankille joulukuussa 250 miljoonan euron liiketoiminnan ja lähes 10¿000 asiakasta.

Oma-säästöpankki ilmoitti tällä viikolla erinomaisesta tuloksestaan. Koko Etelä-Karjalan alueella pankki myönsi alkuvuoden aikana 21 prosenttia enemmän lainoja kuin vastaavana ajanjaksona viime vuonna. Asuntolainoja myönnettiin 17 prosenttia enemmän.

Imatralla myönnettyjen lainojen kehitys on sama, mutta kasvu maltillisempaa. Vajaan 20 prosentin nousu syntyi enimmäkseen asuntoluotoista.

Yritysluototus on konttorinjohtaja Riitta Mähösen mukaan saanut kuitenkin uuden vaihteen silmään.

— Aivan selvästi. Keväästä asti jatkunut kehitys näkyy etenkin pk-yritysten investointihaluissa. Kasvu alkoi ensin Lappeenrannasta. Nyt se on tullut vähän jälkijunassa Imatralle.

Euroopan investointirahastosta vetoapua

Luottoja Imatralla hakevat yritykset ovat Mähösen mukaan investointeihinsa hyvin valmistautuneita. Hakijat ovat lähtökohtaisesti luottokelpoisia, ja liiketoimintasuunnitelmat ovat valmiina.

— Toki poikkeuksiakin joukossa aina on, mutta pääosalla asiat ovat kunnossa.

Pankin tammikuussa allekirjoittama kaksivuotinen takaussopimus Euroopan investointirahaston kanssa on helpottanut suomalaisten pk-yritysten luoton saantia.

Pankin sopimus kattaa 100 miljoonan euron yritysluotot, joita pankki voi myöntää määrätyin kriteerein kasvuhakuisille pk-yrityksille.

Etelä-Karjalassa investointirahaston avulla on rahoitettu jo kymmeniä hankkeita.

Osallistu keskusteluun

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.