Ruokolahti käy läpi rantayleiskaavansa

Jo sata maanomistajaa odottaa Ruokolahden rantayleiskaavojen tarkistusta. Kunta vastaa odotuksiin maanantaina alkavalla rantakaavojen päivityksillä.

Yksi joukko haluaa loma-asunnolleen käyttötarkoituksen muutoksen, osa haluaa täyden 200 neliön rakennusoikeuden. On myös niitä, jotka haluavat poistaa kaavamerkinnän rakennuspaikasta.

— Näitä tapauksia on noin kymmenkunta, kertoo kunnan tekninen johtaja Arja Villanen.

Edellisen kerran rantayleiskaavat nostettiin pöydälle viime vuosikymmenen lopussa.

— On sovittu, että tarkistuksia kaavoihin tehdään noin viiden vuoden välein, Villanen sanoo.

Tämän ja ensi vuoden aikana tapahtuvan tarkastelun kohteena ovat Saimaan alueen rantayleiskaava ja Sisäjärvialueen kaava.

Sen lisäksi kunnanhallitukselta odotetaan näkemystä kaavoituksen rantayleiskaavojen tekemisestä 1,5 kilometrin alueelle Immalanjärvellä, 5 kilometrille Kaljalaniemessä ja kilometrin matkalle Virmutjoen rantaan Puumalantien pohjoispuolelle.

Alkava kierros tarkoittaa sananmukaisesti tarkistuksia. Kahdelle rantayleiskaava-alueelle ei muodosteta uusia rakennuspaikkoja. Villasen mukaan tilannetta tarkastellaan entisen suunnittelu- ja mitoitusperustein. Kierroksella korjataan myös kaava-aineistosta löytyneitä teknisiä virheitä.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.