Nuorille ja höntsäporukoille halpoja pelivuoroja Imatralle

Antti Kaarto

Halvan pelivuoron toivotaan houkuttelevan esimerkiksi salibandystä innostuneita nuoria.

Imatralla aiotaan kesällä kokeilla, miten lapset, nuoret ja muut pelailusta kiinnostuneet saataisiin päiväsaikaan liikkumaan omatoimisesti urheilutalolla ja jäähallissa.

Salibandya, sulkapalloa ja muita pallopelejä pääsisi urheilutalon palloiluhallissa pelaamaan normaalilla käyttömaksulla.

Esimerkiksi kymmenen hengen porukka maksaisi alekokeilun aikana palloiluvuorosta yhden euron per pelaaja. Tunnin sulkapallovuoro maksaisi viisi euroa.

— Kun koulut ovat päättyneet touko-kesäkuun vaihteessa, urheilutalo jää aamuisin ja iltapäivisin vähäiselle käytölle. Silloin pelailemaan mahtuisi spontaaneja höntsäjoukkueita, kertoo tilaajajohtaja Harri Valtasola Imatran kasvatus- ja opetuspalveluista.

Höntsä tarkoittaa urheiluslangissa kevyttä pelailua, jota ei tehdä vakavissaan, vaan huvin vuoksi.

Myös jäähallilla aiotaan kokeilla alehinnoittelua. Syys- ja huhtikuun välisenä aikana jäähallin päiväajan taksat on määrä puolittaa.

— Kouluilla olisi silloin paremmat mahdollisuudet hyödyntää hallia. Jos isoon kaukaloon tuo kaksi koululaisryhmää kerralla ja jakaa kaukalon kahtia, ei hintaa jää kuin kymmenen euroa per ryhmä. Se ei ole enää kallista, Valtasola laskee.

Päiväsaikaan jäävuoroja riittäisi myös harrastajaporukoille ja vuorotyöläisille, ja lounasaikaan hallia käyttävillä voisi olla reilusti halvempi hinta.

Liikuntapaikkojen hinta-alesta tulee esitys Imatran hyvinvointilautakunnalle huhtikuussa. Jos esitys menee läpi, halvemmat hinnat tulevat voimaan kesäkuun alusta.

Tiina Räikkönen

Tiina Räikkönen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.