Imatra ei lähde neuvottelemaan kuntaliitoksesta Rautjärven kanssa, koska Ruokolahti ja Parikkalakin kieltäytyivät kosinnoista

Imatra olisi ollut valmis osallistumaan kuntaliitosneuvotteluihin, jos kaikki Rautjärven ympäristökunnat olisivat suhtautuneet myönteisesti neuvotteluesitykseen.

Anssi Kemppinen

Rautjärven kuntaliitosneuvottelut ympäristökuntien kanssa eivät ole etenemässä. Arkistokuva.
Rautjärven kuntaliitosneuvottelut ympäristökuntien kanssa eivät ole etenemässä. Arkistokuva.

Viiden Rautjärven kunnanvaltuuten esitys kuntaliitosneuvotteluiden käynnistämisestä Ruokolahden ja Imatran kanssa ei ole johtamassa toimenpiteisiin.

Imatran kaupunginhallitus päätti kesäkuun 22. päivän kokouksessaan, että kaupunki on valmis osallistumaan Rautjärven kunnan esittämiin kuntaliitosneuvotteluihin siinä vaiheessa, jos kaikki Rautjärven ympäristökunnat suhtautuvat myönteisesti neuvotteluesitykseen.

Käytännössä tämä tarkoittaa tarkoittaa sitä, että kuntaliitosneuvottelut kariutuvat.

Ruokolahden kunnanhallitus päätti jo 1. kesäkuuta, ettei se ole halukas kuntaliitosneuvottelujen aloittamiseen yksin Rautjärven kanssa eikä myöskään laajemmin Rautjärven ja Imatran kanssa. Ruokolahti suhtautui kielteisesti myös osakuntaliitokseen.

Parikkalan kunnahallitus antoi lausuntonsa 2. kesäkuuta todeten, etteivät osakunta- tai kuntaliitosneuvottelut kuntien kesken tai Imatran seutukunnassa ole tällä hetkellä ajankohtaisia.

Rautjärven kunnanhallitus pyysi toukokuussa lausuntoa Imatran kaupunginhallitukselta sekä Ruokolahden ja Parikkalan kunnanhallituksilta kuntalaisaloitteen pohjalta kuntaliitos- tai osakuntaliitosneuvotteluiden käynnistämisestä.

– Jos kaikki kunnat olisivat olleet mukana neuvotteluissa, silloin oltaisiin voitu hakea taloudellista tehokkuutta, näkee Imatran kaupunginhallituksen puheenjohtaja Anna Helminen.

Kuntaliitosneuvotteluiden käynnistämisen puolesta esityksen tekivät Rautjärven kunnanvaltuutetut Kari Luumi (kesk.), Esa Ilves (sd.), Timo Näränen (kesk.), Timo Mikkonen (kesk.) ja Petteri Laaksonen (kok.).

Luetuimmat