Ruokolahden asuntopaloa tutkitaan — Palo saattoi olla ihmisen sytyttämä

Teknistä syytä palon syttymiseenkään ei ole pois suljettu.

Omakotitalo vaurioitui tulipalossa Ruokolahden Salosaaressa maanantaina. Taloista pääsi tulen alta pakenemaan kuusi lasta.
Omakotitalo vaurioitui tulipalossa Ruokolahden Salosaaressa maanantaina. Taloista pääsi tulen alta pakenemaan kuusi lasta.

Maanantaina Ruokolahden Salosaaressa kaksikerroksista omakotitaloa vaurioittaneen tulipalon syttymissyyn tutkimukset ovat käynnissä.

Tutkimuksissa on ilmennyt asioita, jotka viittaavat siihen, että palo on mahdollisesti ihmisen sytyttämä, kertoo rikoskomisario Ville Lahti.

— Tutkimuksen tässä vaiheessa ei asiaa voi kommentoida enempää, Lahti sanoo.

Tulipalon tutkinnassa teknisiä syitä palon syttymiseen ei ole Lahden mukaan vielä suljettu pois.

Palo syttyi Salosaaren Nuottakujalla kaksikerroksisen omakotitalon alakerrassa maanantaina iltapäivällä kahden jälkeen.

Talossa oli syttymishetkellä kuusi lasta, jotka pelastautuivat alakerrasta liekkien alta omatoimisesti. Pelastuslaitoksen savusukeltajat toivat talosta turvaan emokissan ja sen pentueen.

Tulipalon alkusammutuksen teki lähinaapuri palavan talon rikki menneestä ikkunasta. Hän sai toiselta naapurilta käyttöönsä puutarhaletkun, jolla yletti ruiskuttamaan vettä palavaan huoneeseen sisälle.

Palokunta tuli paikalle noin viidessä minuutissa. Kaksikerroksinen talo kärsi palo- ja savuvahinkoja kauttaaltaan.

Etelä-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan lähinaapurin suorittama alkusammutus rajoitti paloa huomattavasti.

Pelastuslaitokselta tulipaloa sammuttamassa oli yhteensä seitsemän yksikköä Imatran, Ruokolahden ja Joutsenon paloasemilta.

Luetuimmat