Sienimäkeläiset saavat pärjätä huomisen jälkeen ilman lähikauppaa, sillä Keskon päätös vetäytyä alueelta pitää: ”Korvaavien tilojen löytäminen olisi vaatinut kalliita investointeja”, toteaa aluejohtaja Jari Kuosmanen

Alavireistä on myös Citymarketin kauppakäytävältä, jossa on nyt kolme tyhjää liiketilaa.

Minna Mäkinen

Sienimäen K-market sammuttaa valot lopullisesti perjantai-iltana.
Sienimäen K-market sammuttaa valot lopullisesti perjantai-iltana.

Ei näy lähikaupassa kävellen pika-pikaa pyrähtävää porukkaa enää perjantain jälkeen Rouskunkadulla. Sisäilmaongelmien vuoksi sulkeutuva K-market Sienimäki on auki viimeistä päivää. Käynnissä on loppuunmyynti. Valot sammuvat lopullisesti illalla kello 18.

Uutisvuoksen tekstiviestipalstalla on usean viestin voimin toivottu, että lähikauppa voisi säilyä Sienimäellä. Keskon aluejohtaja Jari Kuosmasella ei kuitenkaan ole kertoa hyviä uutisia.

— Kyllä lopettamispäätös on meillä edelleen voimassa eikä uutta kauppaa ole tulossa. Vaikka lopettamispäätös syntyi kohtuullisen nopeasti, harkittiin sitä vakavasti.

Jos kauppaa olisi päädytty jatkamaan, olisi se Kuosmasen mukaan ollut helpoin tehdä entisiä tiloja kunnostamalla.

— Korvaavien tilojen löytäminen ei ole ihan helppoa. Myymälän puoli voisi vielä järjestyä, mutta lisäksi tarvitaan paljon taustatilaa, kuten tila elintarvikkeiden käsittelylle, kylmiöt, lastauslaiturit, nosturit, luettelee Kuosmanen.

Mikä tahansa tila ei kauppakäyttöön sovellu.

— Tilamuutokset olisivat vaatineet kalliita investointeja.

Kuosmanen toteaa, että Kesko kehittää kuitenkin kauppapaikkaverkostoaan kaiken aikaa.

— Mielellään jotain positiivista ja mielenkiintoista näin joulun alla kertoisin, mutta nyt ei sellaisia uutisia ole.

Kesko ei ole luopumassa etumyymälöistä

Alavireistä on myös Imatran Citymarketin kauppakäytävällä. Sieltä tyhjeni jälleen yksi liiketila, kun Kultajousi pakkasi kimpsunsa ja kampsunsa ja muutti läheiseen Prismaan.

— Tällä hetkellä meillä on kauppakäytävällä kolme tilaa tyhjänä. Kysyntä ei ole hirvittävän vilkasta. Mansikkalan vuokramarkkina on kohtuullisen täynnä, muotoilee Kuosmanen.

Kultajousen tilaan ei ole tiedossa uusia tulijoita.

— Mielellään otamme etumyymälöihin toimijoita, jotka tukevat Citymarketin toimintaa ja tuovat asiakasvirtoja. Emme ole etumyymälöistä luopumassa Imatralla, vaikka haastavaa on ollutkin.

Kuosmasen mukaan joitakin neuvotteluja isommista tiloista on käyty, mutta ne eivät ole johtaneet Keskon toivomaan lopputulokseen.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset