The Switch rakentaa testikeskuksen Lappeenrantaan — Investointi tuo Selkäharjun tehtaalle ajan oloon 10—15 uutta työpaikkaa nykyisen 63:n lisäksi

Mika Strandén

The Switchin mukaan testikeskuksen rakentaminen on merkittävä investointi Lappeenrannan Selkäharjun tehtaalle.
The Switchin mukaan testikeskuksen rakentaminen on merkittävä investointi Lappeenrannan Selkäharjun tehtaalle.

Tuulivoimaloiden komponentteja rakentava The Switch rakentaa testikeskuksen Lappeenrannan Selkäharjuun. Keskus valmistuu helmikuun lopussa Lappeenrannan-tehtaan viereen. Rakentaminen alkoi toukokuussa.

Investointi tuo yhtiön mukaan pitkällä aikajänteellä arviolta 10—15 uutta työpaikkaa, kun Lappeenrannan tehtaalla on tällä hetkellä töissä 63 henkeä.

Testikeskus rakennetaan erityisesti suuria, yli 15 megawatin sähkökäyttöjä varten. Samalla kun se tukee yhtiön tuotekehitystä, se mahdollistaa isojen koneiden sarjatuotannon tuulivoimaan ja meriteollisuuteen.

Turvaa yrityksen tulevaisuutta

Johtaja Matti Nikkisen mukaan laitteiden testaaminen ja varmentaminen on tärkeää niin yrityksen kuin asiakkaiden vakuuttamisen kannalta. Koneiden koot kasvavat koko ajan. Uusi testikeskus avaa mahdollisuuden kehittää ja testata aiempaa suuritehoisempia laitteita.

Uuteen tuotantohalliin tulee myös lisää tilaa laitteiden kokoonpanoon. 80 tonnin nosturikapasiteetti mahdollistaa aiempaa suurempien laitteiden valmistuksen.

Lisää tilaa suurille koneille

Nikkisen mukaan yrityksen kaikki toiminta-alat hyötyvät uudesta testikeskuksesta ja sekä kasvavasta tuotantokapasiteetistä. Kun vanhan ja uuden tehtaan toiminnot viilataan yhteen, saadaan lisää tilaa myös suurnopeuskoneiden tuotantoon ja testaukseen.

The Switch on kuulunut kansainväliseen Yaskawa Environmental Energy -konserniin vuodesta 2014 lähtien.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset