Työttömien määrä laski Etelä-Karjalassa reilusti viime vuodesta – Imatralla työtä vailla nyt liki viidennes vähemmän

Sari Tauru

Työttömien työnhakijoiden määrä oli Etelä-Karjalassa maaliskuussa noin 20 prosenttia alhaisempi kuin viime vuonna. Arkistokuva.
Työttömien työnhakijoiden määrä oli Etelä-Karjalassa maaliskuussa noin 20 prosenttia alhaisempi kuin viime vuonna. Arkistokuva.

Etelä-Karjalan työttömien työnhakijoiden määrä on laskenut viime vuodesta lähes 20 prosenttia.

Maakunnassa oli maaliskuussa 6 021 työtöntä työnhakijaa, mikä on 1 431 henkilöä vähemmän kuin viime vuonna vastaavaan aikaan. Työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli maaliskuussa Etelä-Karjalassa 10,4 prosenttia. Koko maassa sama osuus oli 9,1 prosenttia. Tiedot selviävät Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen työllisyyskatsauksesta.

Lappeenrannassa työttömiä oli maaliskuussa 3 374, mikä oli 9,9 prosenttia työvoimasta. Työttömien määrä laski viime vuodesta 20 prosenttia. Imatralla työttömiä oli 1 471 eli 12,4 prosenttia työvoimasta. Myös Imatralla kehitys on ollut suotuisaa, sillä työttömien määrä laski 19 prosenttia viime vuodesta.

Etelä-Karjalan kunnista paras tilanne oli maaliskuussa Taipalsaarella. Kunnassa työttömien työnhakijoiden osuus oli 6,9 prosenttia. Muutos viime vuoteen oli merkittävä, sillä työttömien määrä laski 26 prosenttia. Yhtä suureen parannukseen yllettiin Rautjärvellä, jossa työttömien määrä laski niin ikään 26 prosenttia viime vuodesta. Työttömien osuus kunnassa oli kuitenkin Etelä-Karjalan suurin. Rautjärvellä työttömiä työnhakijoita oli työvoimasta 12,7 prosenttia eli 167.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset