IPV haki voiton Oulusta, vaikka ei täyttä pistepottia saanutkaan.

Tenho Tiilikainen

IPV:n Ville Lantiainen on jälleen mukana punaisten kokoonpanossa.

IPV otti perjantaina kauden ensimmäisen voittonsa Superpesiksessä. IPV voitti Oulun 1-0 (3-1, 6-6).

Sieppari Ville Lantiainen palaa Imatran Pallo-Veikkojen kokoonpanoon tänään Oulussa, jossa IPV kohtaa Lipon miesten Superpesiksessä. Lantiainen lyö kuudentena IPV:n sisäpeliyhdeksikössä.

IPV:n kokoonpano on muutenkin hyvin odotettu.

1. jakso
IPV aloittaa ottelun sisävuorolla, eikä alku ole kovin lupaava. Lauri Kaartokallio pelaa kärkenä ykköselle, Juuso Lattu kakkostaipaleella. IPV:n kärki on pois pelistä. IPV oli muuttanut lyöntijärjestystään suunnitellusta ja Ville Lantiainen oli saanut hihaansa numero 9:n.
IPV saa kuitenkin Juhani Myyryläisen kolmoselle kahden palon tilanteessa, mutta ei saa avausjuoksua.
Oulu kehittää omalla kärjellään nopeaan tahtiin kolmostilanteen ja ajolähdön, mutta IPV:n ulkokenttä kestää kotijoukkueen rynnistyksen. IPV pääsee aloittamaan toisen vuoroparin kärjestään.

Lauri Kaartokallio menee varmasti ykköselle ja Juuso Lattu siirtää Kaartokallion kakkoselle. Miikka Matikka ei kuitenkaan onnistu omassa vaihdossaan, vaan Kaartokallio palaa kolmoselle ja Matikka ykköselle.
Tommi Päivinen saa kuitenkin siirrettyä Latun kolmoselle ja jokeri Lauri Rönkkö avaa IPV:n juoksutilin Oulussa.

Oulun toinen sisävuoro alkaa joukkueen kannalta huonosta saumasta, mutta Lippo ehtii tehdä tilanteen kärjelleen.
Marko Pelkonen lyö ja Veli-Pekka Jokinen tuo tasoituksen, sitten loppuvat lyöjät.

Kolmannen alku. IPV menee uudelleen johtoon, nyt lyöjänä on Ville Liukku ja tuojana Lauri Kaartokallio. IPV:llä on iloinen ilme sisäpelissään.

Oulu kehittää tasoittavallaan tukun tilanteita, mutta IPV:n ulkopeli on edelleen rautaa. IPV tulee jakson viimeiselle sisävuorolleen ja johtaa 2—1.

Neljäs vuoro ja IPV jatkaa vahvasti. Redsit kehittävät ajon ja Lauri Rönkkö kotiuttaa Juuso Latun. Oulu tulee jakson päättävälle sisävuorolle kahden juoksun takaa-ajotilanteessa.

Oulun kiri ei oikein käynnisty, IPV pystyy pitämään kentän tyhjänä, kunnes Veli-Pekka Jokinen pääsee vapaalla kentälle yhden palon tilanteessa. Kaksi lyöjää jäljellä ja etupesät täynnä.

IPV kestää ja Oululle kolmas palo. Imatralaiset voittavat avausjakson 3—1. Resdsien voimahahmoja sisäpelissä olivat jo totutusti Lauri Kaartokallio, Juuso Lattu, Ville Liukku ja Lauri Rönkkö. Ulkopelissä koko joukkue oli erinomainen.

2.jakso
Oulu aloittaa sisällä ja aloittaa edelleen vaisusti. IPV kehittelee omalla tasoittavallaan ajolähdön Lauri Rönkölle.
Rönkkö kiittää ja iskee Lauri Kaartokallion kotiin, heti perään Tommi Päivinen kotiuttaa Miikka Matikan. IPV johtaa jakson avausvuoron jälkeen 2—0.

Oulun lyöjäjokeri Marko Pelkonen iskee ottelun toisen juoksunsa ja Oulu kaventaa omalla toisen aloittavallaan lukemat 1—2:een. Heti perään toinen jokereista Aki Toikka iskee kotijoukkueen tasoihin. Oulu pelaa pitkää sisävuoroa, mutta ei saa enää lisäjuoksuja.

IPV saa tasoittavallaan kärkensä rullamaan. Kaartokallio, Lattu ja Miikka Matikka rakentavat ajon Ville Liukulle. Liukku kotiuttaa Kaartokallion ja ajo jatkuu.
Seuraavaksi ajoa purkaa lyöjätykki Lauri Rönkkö. Rönkkö iskee ensin Juuso Latun kotiin ja kotiuttaa sen jälkeen Miikka Matikan. IPV johtaa kolmella juoksulla ja Rönkkö sovittelee päälleen jo ottelun sankarin viittaa. Oulu ei saa paloja aikaan.

IPV pääsee vielä yrittämään kotiutusta, mutta lisäjuoksut jäävät tekemättä.

Kolmas vuoropari.
Oulu sekoitti kokoonpanoaan ja otti Veli-Pekka Jokisen jokeriksi. Uhkapeli toimi ja Jokinen jallittaa Jali-Matti Kurkelan kotiin. Siihen Oulun tehtailu onneksi jääkin. Nyt IPV:llä on ratkaisevan iskun paikka, vaikka sisävuoro alkaakin vähän kimuranttisesta kohdasta. Mutta kun hätä on suurin on Lauri Rönkkökin lähellä. Rönkkö iskee kakkostilanteessa Juuso Latun kotiin. Rönköllä kasassa jo kuusi lyötyä juoksua.

Oulu tulee viimeistä kertaa sisälle ja sen on tehtävä vähintään neljä juoksua, jotta ottelu menisi edes supervuoroon. IPV:n ulkokenttä tietää, että nyt pitää läpilyönnit ottaa vaikka päällään seisten kiinni.

Oulu ei suostu lannistumaan. Antti Korhonen kotiuttaa Jali-Matti Kurkelan. Ero kaksi juoksua ja Oululla takapesät täynnä.

Ajolähtö, mutta etenijä palaa kotiin. Jouko Rautio yksinäisenä etenijänä kolmosella ja lyöjät käyvät vähiin. Marko Pelkonen viimeinen lyöjä, kaksi paloa taululla ykkös-kolmostilanteessa. Pelkonen kotiuttaa Raution ja ero yksi juoksu IPV:n hyväksi. Ville Liukulta lipsahtaa kaksi väärää ja Oulu tulee tasoihin 6—6. Kenttä tyhjä ja kaksi paloa. Oululta käynyt lyömässä jo 17 ukkoa. Vihdoin kolmas palo ja lukemat 6—6.
Jos IPV tekee tasoittavallaan juoksun, saa se mukaansa kolme pistettä, ellei juoksua tule on saalis kaksi pistettä.

IPV:n rynnistys ei oikein toimi. Sekä Kaartokallio että Lattu palavat. Ratkaisu tulee Lauri Rönkölle, mutta ei enää tällä kertaa natsaa. Jakso päättyy tasan ja IPV:lle kaksi pistettä.

Tenho Tiilikainen

Tenho Tiilikainen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.