Vuoksenniskan ruokakassijakelun uusi paikka on löydetty hyvin — Kauppaketjun ilta-ale on vähentänyt ruokalahjoitusten määrää

Elämän avuksi -yhdistys aikaistaa ruokakassijakelua puolella tunnilla maanantaista alkaen, sillä uusissa tiloissa jakelu sujuu aiempaa nopeammin.

Minna Mäkinen

Elämän avuksi ry:n ruokakassijakelu on ensi maanantaista lähtien aina kello 15.30. Arkistokuva.
Elämän avuksi ry:n ruokakassijakelu on ensi maanantaista lähtien aina kello 15.30. Arkistokuva.

Vuoksenniskan ruokakassijakelu on toiminut vuoden alusta alkaen uusissa tiloissa Valiokujalla. Elämän avuksi -yhdistyksen Hannele Lainpelto kertoo, että uusi paikka on löydetty hyvin.

— Kävijöitä on kuten ennenkin. Väkimäärässä ei siis ole tapahtunut muutosta.

Lainpellon mukaan Valiokujan tilat ovat suuremmat kuin Postillassa ja lisäksi erillisten sisään- ja uloskäyntien vuoksi jakelu tapahtuu aiempaa nopeammin. Tästä johtuen jakelu aloitetaan ensi maanantaista alkaen 30 minuuttia aiemmin, eli jo kello 15.30.

— Nyt meille on jäänyt turhaan ylimääräistä luppoaikaa. Pakasteita kuten maitotuotteita ja lihaa ei voi kuitenkaan laittaa kasseihin kovin aikaisin ennen jakelua.

Ilta-ale vähensi ruokakassien määrää

Lainpellon mukaan kaupoilta saatujen ruokalahjoitusten määrä on jonkin verran vähentynyt viime kuukausien aikana.

— Muutos tapahtui viime syksynä, kun S-Market aloitti 60 prosentin ilta-alen. Se näkyy meille tulevan ruuan määrässä, mutta kyllä kasseihin on ruokaa aina riittänyt.

Kukaan ei ole myöskään jäänyt ilman ruokakassia.

— Aiemmin jakelun päätteeksi saatettiin joskus jakaa viimeisille kaksikin kassia, mutta nyt niin ei ole enää käynyt

Luetuimmat