Arttu Muukkonen kakkoseksi Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa — Lehmus Roasteryn yrittäjä pokkasi juhlagaalassa palkintorahoina 7 000 euroa

”Esimerkki yrittäjästä, joka on kekseliäs, innovatiivinen ja uskaltaa kokeilla rohkeasti uusia juttuja.”

Kai Skyttä

Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa toiseksi tullut Arttu Muukkonen tunnetaan Lappeenrannassa puuhakkaana miehenä. Nyt tuli myös valtakunnallista tunnustusta.
Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa toiseksi tullut Arttu Muukkonen tunnetaan Lappeenrannassa puuhakkaana miehenä. Nyt tuli myös valtakunnallista tunnustusta.

Lappeenrantalainen kahviyrittäjä Arttu Muukkonen sijoittui toiseksi Vuoden nuori yrittäjä -kilpailussa.

Muukkonen selvisi aiemmin viiden parhaan finaaliin. Kakkospaikka kovatasoisessa kilpailussa varmistui lauantai-iltana Kauhavalla Nuorten yrittäjien Get Together -tapahtumassa. Kilpailun järjesti Suomen yrittäjät.

Tuloksena on iloinen ja kansantajuinen yhtiö, joka tuottaa kiinnostavia makuelämyksiä. — Tuomaristo

— Lavalla jännitti ja olin hyvin yllättynyt ja onnellinen, että tulin toiseksi, koska oli niin kovat kilpailijat. Hieno juttu, että pärjättiin, Muukkonen kommentoi kisan jälkeen.

Get together-tapahtuman juhlagaalassa Muukkoselle luovutettiin palkintorahoina 7 000 euroa.

— Palkintorahat menevät varmaan yhtiöiden kehittämiseen ja henkilökunnan juhliin. Tämä nyt henkilöityy minuun, mutta yhtiökumppanini Samu Koskinen ja henkilökunta ovat tässä hyvin tärkeitä.

Muukkosen mielestä on hyvä, että myös nuoria yrittäjiä pyritään nostamaan näkyville.

— Hienoa, että tuodaan esiin onnistumista. Me olemme luoneet nämä firmat tyhjästä itse, ja sen kertominen saattaa rohkaista muitakin yrittämään.

— Lisäksi erikoiskahviala pyrkii muuttamaan ihmisten kahvinjuontitapoja ja parempaan kahviin. Menestyminen tällaisessa kilpailussa on eduksi koko pienpaahtimoalalle.

Voiton vei Konttiravintola Mortonin yrittäjä Jarna Kaplas, 32, Savosta. Hänellä on viisi ravintolaa Savon ja Keski-Suomen alueella. Hänelle voitto toi 10 000 euron palkintosumman.

Kolmannen sijan nappasi Trustmary Group Oy:n Johannes Karjula Keski-Suomesta.

Rohkeasti uusia juttuja

Lehmus Roasteryn Arttu Muukkonen, 34, sai tuomaristolta vuolaat kehut.

— Arttu Muukkonen on esimerkki yrittäjästä, joka on kekseliäs, innovatiivinen ja uskaltaa kokeilla rohkeasti uusia juttuja. Tuloksena on iloinen ja kansantajuinen yhtiö, joka tuottaa kiinnostavia makuelämyksiä.

Muukkosen Lehmus Roastery Oy:n päätuote on itse paahdettu ja paikallisesti brändätty kahvituotesarja, jota myydään valtakunnallisesti muun muassa ruokakaupoissa.

Lehmus Roastery on valittu kahdesti Suomen parhaaksi paahtimoksi. Paahtimo työllistää omistajien lisäksi yhdeksän työntekijää.

Suomen yrittäjien tiedotteen mukaan tärkeä osa Lehmus Roasteryn nopeaa kasvua ovat innovatiiviset omistajat, jotka yhdistelevät aiempaa kokemustaan mediasta, mainosalalta ja vähittäiskaupasta erikoiskahvialaan.

"Arttu näkee mahdollisuuksia"

Myös Etelä-Karjalan yrittäjissä Muukkosen palkitseminen herätti riemua.

— Olen erittäin ylpeä ja iloinen Artun palkitsemisesta. Arttu on ollut esimerkki meille yrittäjille ja muullekin kansalle innokkaasta ja aikaansaavasta toiminnastaan sekä yhteiskuntavastuustaan jo vuosien ajan.

— Hänen tapansa ajatella ei koskaan kohtaa liikaa rajoitteita vaan Arttu näkee aina mahdollisuuksia, Etelä-Karjalan yrittäjien toimitusjohtaja Jami Holtari hehkutti.

Palkintoraatiin kuuluivat viime vuoden kilpailun voittaja, Laten Koneen yrittäjä Lasse Saarenpää, sarjayrittäjä Kim Väisänen, SGN Groupin ja Yksityisyrittäjäin säätiön Sam Nieminen ja Suomen Yrittäjien kenttäjohtaja Mari Kokko.

Voittaja sai palkinnoksi 20 000 euroa, Muukkonen 7000 euroa ja kolmas 3000 euroa. Palkintosumman lahjoitti Yksityisyrittäjäin säätiö.

Lisätty Muukkosen kommentit klo 21.24.