Sunnuntaina vietetään Read Houria, joka kannustaa suomalaiset lukemaan tunnin ajaksi — Katso tästä kirjavinkit niin aikuisille kuin lapsille!

Kirjastosta löytyy luettavaa kaikille. Kirjastonhoitaja Mika Kähkösen mielestä tärkeintä on että ylipäätään lukee, ei niinkään että mitä lukee.

Santeri Tynkkynen

Tiina Rossi lukee työnsä puolesta paljon kirjoja, erityisesti lasten ja nuorten kirjoja.
Tiina Rossi lukee työnsä puolesta paljon kirjoja, erityisesti lasten ja nuorten kirjoja.

Kaksi viikkoa kestänyt Lasten ja nuorten säätiön sekä media- ja viestintäalan yhteinen kansallinen Read Hour -kampanja huipentuu sunnuntaina kello 19 alkavaan lukutuntiin, jolloin kaikki kannustetaan lukemaan tunnin ajaksi.

Jos sinulla ei kirjahyllystä löydy mieleistä kirjaa, niin sen voit hakea lainaan kirjastosta.

Imatran pääkirjaston kirjastonhoitaja Mika Kähkönen vinkkaa kaksi kirjaa, jotka ovat lukemisen arvoisia. Toinen niistä on kirjailija Sami Lopakan Loka -niminen kirja, ja toinen on tietokirjailija Yuval Noah Hararin kirja nimeltään Sapiens: Ihmisen lyhyt historia.

— Lopakan Loka-kirja vaatii kyllä aika kieroutuneen huumorintajun, että siitä tykkää. Tietokirjoista jaksan aina vinkata tuon saman Hararin kirjan.

Hän kertoo itse lukevansa paljon, mutta sosiaalinen media ja muu vastaava on viime aikoina vienyt liikaa aikaa lukemiselta.

— Henkilökohtaisesti sosiaalinen media ja muu on vienyt niin paljon aikaa, että olen nyt ottanut tavoitteeksi opetella lukemisen uudestaan.

Kähkönen myös huomauttaa, että toisaalta puhelimen tai tabletin ruudulta voi myös lukea e-kirjaa.

Santeri Tynkkynen

Tiina Rossi suosittelee tätä kirjaa lapsille.
Tiina Rossi suosittelee tätä kirjaa lapsille.

Vinkit lastenkirjoihin

Lasten ja nuorten osaston kirjastonhoitaja Tiina Rossi vinkkaa lapsille pienimmille lapsille luettavaksi Sylvie Misslinin kirjan Viidakosta kuuluu juhuu.

Se on kirja, jossa lapsi saa itse päättää, miten tarina etenee. Jokaisella sivulla on kaksi kuvavaihtoehtoa, josta lapsi valitsee, kuinka tarina jatkuu.

Vanhemmille lapsille hän suosittelee Keltanokka -sarjaa.

Pobeda 1946

Rautjärveläinen Kaisa Vaittinen-Kiuru tykkää lukea runokirjoja, rikos- ja salapoliisi kirjoja sekä harrastuksiin liittyviä tietokirjoja.

Hän vinkkaa lukemisesta tykkääville virolaisen kirjailijan Ilmar Taskan kirjan Pobeda 1946, joka kertoo Viron sodanjälkeisestä ajasta.

— Se oli ajankuvana todella hyvä. Se olisi hyvä lukea yleissivistyksen ja ymmärryksen kannalta.

Santeri Tynkkynen

Kaisa Vaittinen-Kiuru lukee aina, kun siihen on aikaa.
Kaisa Vaittinen-Kiuru lukee aina, kun siihen on aikaa.