Kolumni: Hyvä Imatra!

otto ponto

Imatra on tehnyt rohkeita päätöksiä ja sijoituksia tulevaan. Näinä taloudellisina aikoina ei ole itsestäänselvää sijoittaa liikuntaan, kulttuuriin ja vapaa-aikaan.

Puitteet liikuntaan rakentuvat tasoon, joka imatralaisten käyttäjien lisäksi mahdollistaa kansallisten ja kansainvälisten tapahtumien toteuttamiseen. Puitteiden lisäksi tapahtumat tarvitsevat tekijänsä. Imatralta löytyy osaamista, intohimoa ja yhteishenkeä.

Kulttuuritoiminnan merkittäviin satsauksiin kuuluu tänä vuonna 30 vuotta täyttävä arkkitehti Arto Sipisen suunnittelema Kulttuuritalo Virta.

On hienoa, että Vuoksen varrelle on perustettu kulttuurisen maiseman kehto, jonka imatralaiset ovat ottaneet omakseen.

Satsaus uuteen, rakenteille olevaan teatteritaloon takaa puolestaan teatteritoiminnan jatkumisen ja laadun Imatralla.

Imatralaisten identiteettiä ja ylpeyttä ylläpitävät pysyvästi koski ja Valtionhotelli. Imatran koski, Punkaharju ja Aavasaksa ovat Suomen vanhimmat matkailukohteet. Koskea ovat käyneet ihailemassa kuninkaat ja keisari, taiteilijat ja matkaajat ympäri maailman.

Imatran ihmeisiin lukeutuvat myös yksityisin voimin luodut, Imatraa kunniakkaasti edustavat yritykset; Ravintola Buttenhoff 80 vuotta, Imatran Konserttihovi 40 vuotta ja Tanssistudio Jami 20 vuotta.

Kaikissa edellä mainituissa on tapahtunut omistajanvaihdos perustajaomistajien jälkeen. Nämä yritykset ovat löytäneet työlleen arvoisensa jatkajan.

Mielenkiintoinen kohde, välittömästi Imatran Valtionhotellin vastapäätä, on Eila ja Reino Ikävalkon luoma Veteraani- ja lottamuseo. Piponiuksen taloon on koottu monta tarinaa maamme historiasta ja henkilöistä. Nyt museotoimintaa ylläpitää Suomen museoliiton ansiomitalilla palkittu Eila Ikävalko.

Pietarin, Imatran ja Savonlinnan yhteisessä matkailuseminaarissa todettiin, että matkailua ylläpitävät voimat keskittyvät houkutteleviin kokonaisuuksiin. Useampia kohteita sisältävät, täysipainoista ohjelmaa tarjoavat matkat kiinnostavat erityisesti Kiinassa.

Matkailun elementtejä ovat maisema, historia, arkkitehtuuri, kulttuuri, tarinat ja aktiviteetit. Myös terveys ja hyvinvointi kiinnostavat. Eteläisen Saimaan ja Pietarin seudun vetovoimatekijät yhdistämällä on mahdollisuus rakentaa juuri kysyntää vastaavia matkailutuotteita.

Matkailu on yksi maailmalla voimakkaimmin kasvava markkina.

Pietari, Imatra ja Savonlinna voivat yhdessä luoda atraktiivisen solun, joka houkuttelee matkailijoita entistä laajemmilta alueilta.

Mirja Borgström

Kirjoittaja on 46. Imatran Inkeri.

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.