Ketterä koki katkeran tappion Iisalmessa – ”Tasaisen sarjan hienouksia on se, että kiekko voi pomppia kenelle vain”

Tenho Tiilikainen

Jesse Juntheikki pisti tolpasta kimmonneen kiekon verkkoon ja viimeisteli ylivoimalla Ketterän 1—1-tasoituksen Iisalmessa.
Jesse Juntheikki pisti tolpasta kimmonneen kiekon verkkoon ja viimeisteli ylivoimalla Ketterän 1—1-tasoituksen Iisalmessa.

Imatran Ketterän ensimmäinen vierasottelu jääkiekon Mestiksessä päättyi katkeraan tappioon.

Iisalmen Peli-Karhujen Jussi Viitasen laukaus lipsahti luvattoman helposti Ketterän maalivahdin Jere Myllyniemen jalkojen välistä verkkoon, kun varsinaista peliaikaa oli jäljellä enää 45 sekuntia.

Peli päättyi kotijoukkueen 3—2-voittoon.

Ketterä jatkaa kahden ottelun jälkeen nollakerhossa, mutta joukkue osoitti Iisalmessa, että se alkaa päästä mukaan Mestis-vauhtiin. Päätöserässä Ketterän luistin liikkui hyvin ja joukkue loi useita tekopaikkoja, mutta ei onnistunut kääntämään peliä edukseen.

Esitys tyydytti Ketterän Lehtosta

Imatralaisten päävalmentaja Matias Lehtonen oli joukkueensa esitykseen tyytyväinen.

— Pystyimme pitämään pelisuunnitelmastamme kiinni. Emme joutuneet roiskimaan hirveästi, vaan pelasimme jääkiekkoa suhteellisen tasapainoisesti täydet 60 minuuttia, Lehtonen kuvaili Fanseatin haastattelussa.

— Tasaisen sarjan hienouksia on se, että kiekko voi pomppia kenelle vain. Riipaisee vain, että tällä kertaa se pomppi meitä vastaan.

IPK on erikoistunut alkukaudella viime hetken voittoihin. Edellisellä kierroksella pohjoissavolaiset yllättivät Mestis-mestari SaPKon viimeisellä sekunnilla syntyneellä osumalla.

Neljä maalia erikoistilanteista

Kahdessa ensimmäisessä erässä kaikki neljä maalia tulivat erikoistilanteista.

Ketterälle ottelun alku oli karmaiseva, sillä IPK karkasi alivoimalla johtoon heti avausminuutilla. Ketterä menetti hyökkäyssiniviivalla kiekon heti aloituksen jälkeen ja IPK:n Samu Pyykkönen paineli maalintekoon.

Ketterä onnistui kuittamaan pelin tasoihin seuraavasta ylivoimastaan. Jesse Juntheikki pääsi jatkamaan tolppalaukauksesta kimmonneen irtokiekon verkkoon ja tasoittamaan ottelun 1—1:een.

Toisessa erässä IPK:n kultakypärä Topi Piipponen nosti ylivoimalla kiekon läheltä Ketterän maalin yläkulmaan. Ketterän tasoitti kolme minuuttia myöhemmin. Ylivoimamylly oli ehtinyt jauhaa vain kuusi sekuntia, kun Santeri Vuoti pääsi ampumaan 2—2-tasoituksen tyhjään IPK-verkkoon.

Osuma oli Vuotille kauden toinen. Viime kaudella Ilvestä Liigassa ja LeKiä Mestiksessä edustanut hyökkääjä onnistui maalinteossa myös avausottelussa Kiekko-Vantaata vastaan, silloinkin ylivoimalla.

Kalle Sipiläinen

Kalle Sipiläinen

Kommentoi artikkelia

Jos haluat kommentoida nimettömänä, voit tehdä sen seuraavasti:
Kirjoita nimimerkkisi Nimi-kenttään, valitse Kommentoin mieluummin vieraana -kenttä ja lisää sähköpostiosoitteesi sähköpostikenttään. Sähköpostiosoite ei näy kommentoinnin yhteydessä. Voit myös kommentoida rekisteröityneenä luomalla tilin Disqus-palveluun tai kirjautumalla kommentointiin esimerkiksi Facebookin tai Twitterin avulla.