Joensuu haki revanssin Imatralta – Rasmus Surakka oli IPV:n valopilkku

IPV kärsi kolmannen tappion putkeen. Joona Sikiö on saamassa kovan kilpailijan ykköslukkarin paikasta.

Joonas Tapaninen

Toista peliään IPV:n lukkarina pelannut Rasmus Surakka on tehnyt vakuuttavan sisääntulon pesäpallon tärkeimmälle ulkopelitontille.
Toista peliään IPV:n lukkarina pelannut Rasmus Surakka on tehnyt vakuuttavan sisääntulon pesäpallon tärkeimmälle ulkopelitontille.

Loukkaantumisten kanssa kärvistelevä IPV ei pystynyt toistamaan kotikentällään Superpesiksen avauskierroksen jymy-yllätystään. Hallitseva pesäpallomestari Joensuun Maila näytti imatralaisille heti avausvuoroparissa kaapin paikan ja voitti jaksoin 0–2 (3–5, 0–2).

Ottelun loppunumerot olisivat paremmalla lyöntikelillä voineet olla rumemmatkin, sillä JoMa vei kolmostilanteet peräti 26–8.

– Olimme koko ajan perässä, vaikka ulkopeli ja varsinkin takatilanne olivat hyvää. Sisällä yksinkertaisesti ei päästy kentälle, ja kun päästiin, niin ykköstilanne oli hankala ja tuli paloja alle, kommentoi IPV:n pelinjohtaja Jyrki Valle.

Ulkopelivirheet auttoivat Joensuun alkuun karkumatkallaan. Ensimmäisen juoksun toi harhaheitolla Lauri Kivinen. IPV:n lukkarina pelannut Rasmus Surakka lähti hakemaan tilanteessa kolmoselta kärpästä, mutta pesävahti ei ollutkaan pelipaikallaan.

Toista peliään lautasen äärellä pelannut Pesä Ysien kasvatti näytti kyntensä pelissä moneen kertaan sekoittaen Joensuun sisäpeliä ovelilla syötöillään. Näillä otteilla Surakka on jatkossakin kova kilpailija ykköslukkarina kauteen lähteneelle Joona Sikiölle.

Jyrki Valle uskalsi jo luvata, että Surakalle on vastuuta luvassa jatkossakin.

– Pelejä on vielä paljon jäljellä, mutta mennään peli kerrallaan ja katsotaan, mikä on kokoonpano torstaina, Valle sanoi viitaten torstain Kitee-vierasotteluun, joka pelataan poikkeuksellisesti Juvalla.

Toivola jäi ilman tykinruokaa

Juoksujen makuun päästyään Joensuu alkoi esittää vahvoja otteita lyöntipaikalla. Konsta Kettusen, Samuel Tirkkosen ja Topi Hurskaisen lyönneillä vierailija johti ensimmäisessä vuoronvaihdossa jo 0–4. Joensuun ulkopeli oli myös hyvässä tikissä, eikä IPV tilanteilla juhlinut. Imatralaisten paras kotiuttaja Juho Toivola jäi ottelussa ilman tykinruokaa ja pääsi lyömään lähinnä vaihtotilanteissa.

Toisella jaksolla sade hyydytti parhaan sisäpeliterän molempien joukkueiden pelistä. Joensuu teki kuitenkin tarvittavan täyden pistepotin eteen, kun Juha Puhtimäki ja Aleksi Rautiainen onnistuivat toisessa vuoroparissa.

IPV:n kokoonpanosta puuttuivat tiistaina Ville Hämäläinen, Konsta Hyötyläinen ja Arttu Vilander. Kaksi edellistä peliä huilannut Juuso Lattu palasi tositoimiin jokerin roolissa lyöden IPV:n toisen juoksun.

Tiistain pelissä kakkosena aloittanut Tuomas Jussila joutui toisella jaksolla siirtymään kakkoskärkeen.

– Siinä alkoi tuntumaan vähän tauolla. Sitten sovittiin, että siirretään tuonne lyöntipuolelle, Valle totesi Jussilan tilanteesta.

Luetuimmat