Ruokolahti aikaistaa vanhan kirkkoherranviraston purkamista: Katso tästä muutkin keinot, joilla kunta tasapainottaa ensi vuoden talousarviotaan

Ruokolahden entinen kirkkoherranvirasto sijaitsee kuuluisan kirkonmäen ja Saimaan äärellä. Sen paikalle on mahdollista rakentaa uusia rivitaloja. Kunta osti kiinteistön purkamista varten seurakunnalta tänä vuonna.
Ruokolahden entinen kirkkoherranvirasto sijaitsee kuuluisan kirkonmäen ja Saimaan äärellä. Sen paikalle on mahdollista rakentaa uusia rivitaloja. Kunta osti kiinteistön purkamista varten seurakunnalta tänä vuonna.

Ruokolahden kunta aikaistaa vanhan kirkkoherranviraston purkamista.

Alun perin rakennus piti purkaa ensi vuonna.

Kunnanhallitus päätti kuitenkin, että asia hoidetaan alta pois jo tänä vuonna, koska tämä on mahdollista vuoden 2018 talousarvion puitteissa, kertoo kunnanjohtaja Tuomo Sallinen.

Rahat purkamiseen otetaan muussa toiminnassa säästyneistä määrärahoista. Kustannukset arvioidaan noin 45 000 euroksi.

Osa budjetin tasapainotusta

Kunnanhallitus päätti purkamisen aikaistamisesta osana kunnan ensi vuoden talousarvion tasapainotusta.

Talousarvioesitystä karsittiin kaikkiaan 550 000 eurolla.

Säästöä haetaan muun muassa määräaikaisuuksista ja sijaismäärärahoista, kuljetuskustannuksista sekä kyläkouluista, joiden ylläpitokustannukset minimoidaan. Lisätuloja haetaan puolestaan muun muassa metsänmyynnistä. Myös taksoja tarkastellaan.

Eniten sijaisten ja määräaikaisten käyttöä vähennetään hyvinvointipalveluissa, lähinnä koulussa. Sallisen mukaan koulujen keskittämisestä saatava toiminnallinen hyöty mahdollistaa määräaikaisten käytön vähentämisen.

Uhkakuvia ei näe myöskään hyvinvointipalvelujen toimialajohtaja Eija Markkanen.

— Säästöt ovat ihan toteutettavissa, Markkanen arvioi.

Kunnanhallitus hyväksyi esityksensä ensi vuoden talousarvioksi maanantaina. Kunnanvaltuuston ruodittavaksi talousarvioesitys menee joulukuussa.

Myös vanha virastotalo nurin

Kunta osti vanhan kirkkoherranviraston kiinteistön vasta tänä vuonna Ruokolahden seurakunnalta.

Päättäjiä houkutteli ennen muuta sijainti kirkonmäen kupeessa ja isolta tontilta avautuvat näkymät Saimaan Pappilanlahdelle. Alue on kaavoitettu kolmeksi rivitalotontiksi.

Purkaminen odottaa toistakin keskeisellä paikalla olevaa rakennusta.

Kunta valmistautuu purkamaan Rasilan keskustassa sijaitsevan valtion entisen virastotalon ensi vuonna. Sen purkukustannukset arvioidaan 135 000 euroksi.

— Nämä rahat pysyivät talousarviossa, Tuomo Sallinen kertoo.

Juttua muokattiin kello 18.30 korjaamalla Eija Markkasen titteli.

Luetuimmat

Uusimmat uutiset