Kiksit: Urheilumanageroinnin aloittanut Jari Tamski löysi kutsumuksensa urheilun taustavaikuttamisesta — Uutisvuoksen podcastissa hän puhuu Kikka-88:n hulluista vuosista, voimisteluseuran johtamisesta ja kestävyysjuoksusta

Kovat työsuoritteet vaativat kovat harrastukset, sanoo Kiksit-podcastissa vieraillut Jari Tamski.

Santeri Tynkkynen

Kiksit-podcastissa kuullaan muun muassa, mihin Jari Tamski (vas.) sijoittaisi uuden urheilutalon. Kuvassa oikealla podcastin juontaja Joonas Tapaninen.
Kiksit-podcastissa kuullaan muun muassa, mihin Jari Tamski (vas.) sijoittaisi uuden urheilutalon. Kuvassa oikealla podcastin juontaja Joonas Tapaninen.

Jos upotus ei toimi, voit kuunnella jakson täältä.

Jari Tamski on tehnyt pitkän päivätyön imatralaisten urheiluseurojen taustoilla olematta päivääkään itse urheilija.

— Jossain vaiheessa aloin suuntautua siihen, että minustahan voisi tulla tällainen taustojen tekijä. Hiihtokisoissa en pärjää, mutta siinä hommassa olen hyvä, Tamski kertoo.

Viime vuosina hän on ajanut etenkin voimistelijoiden asiaa. Tänä syksynä Imatran Voimistelijoiden entinen puheenjohtaja yllätti perustamalla urheilumanagerointiyrityksen, joka auttaa nuoria voimistelijoita eteenpäin urallaan.

— Imatran Voimistelijoiden puheenjohtajuuden päättymisen jälkeen tuli monta laukaisevaa tekijää, jotka johtivat JKT Agencyn perustamiseen. Lisa Jamilille piti saada lisää apuja kilpailujuttuihin, ja samanaikaisesti huomasin, että Vierumäellä alkaa urheilumanageroinnin kurssitus, Tamski kertoo uudesta aluevaltauksesta.

Takavuosina Tamski toimi kaukalopalloseura Kikka-88:n taustavoimissa ja oli nostamassa imatralaisjoukkuetta Suomen mestariksi asti. Toiminta oli viety niin pitkälle kuin se oli amatööriurheilussa tuohon aikaan mahdollista, Tamski sanoo.

Rahakin oli yrityksissä tuohon aikaan löysemmässä, ja Kikka-88:n vuosibudjetti pyöri huippuvuosina puolen miljoonan markan tietämillä.

Santeri Tynkkynen

Jari Tamski toimi Imatran Voimistelijoiden puheenjohtaja neljän vuoden ajan.
Jari Tamski toimi Imatran Voimistelijoiden puheenjohtaja neljän vuoden ajan.

— Näreharju oli kahdesti täyteen myyty, kun finaaleja pelattiin. Pelaajia lennätettiin Helsingistä Ouluun pelaamaan. Siinä oli kaikenlaista elementtiä, hän muistelee.

Neljä vuotta Imatran Voimistelijoiden puheenjohtajana olivat ennen kaikkea opettavaista aikaa. Lopulta takki kuitenkin tyhjeni. Viime syksyn isojen kisojen jälkeen Tamski päätti vetäytyä. Hän myöntää kokeneensa seurajohtajana myös väsymistä.

— Puheenjohtaja on kuitenkin esillä paljon huonoina ja hyvinä aikoina, ja se vastuu on tietysti hallituksella, mutta myös puheenjohtajalla. Tällaiset asiat tulivat eteen omassa lopettamisessakin, että pystyykö tekemään siinä mittakaavassa enää.

Viime kesänä Tamski toteutti puolisonsa Inari Tamskin kanssa pyöräreissun Helsingistä Lappeenrantaan. Jari Tamskin oma ykköslaji on kuitenkin kestävyysjuoksu. Puolimaraton on matkana mieluisin, mutta hän on juossut myös maratoneja ja jopa ultramatkoja.

— Kovat työsuoritteet vaativat kovat harrastukset, joissa haetaan rajoja. Liikunta ja urheilu ovat ne asiat, jotka ovat pitäneet järjissään kaikessa myllerryksessä.

Kuuntele ja tilaa Applen podcast -sovelluksessa

Kuuntele ja tilaa Spotifyssa

Näin kuuntelet Kiksit-podcastin

Näin kuuntelet podcastia - KIKSIT-01.jpgNäin kuuntelet podcastia - KIKSIT-02.jpg

Luetuimmat

Uusimmat uutiset