Tommi Matikainen jatkaa Mitra Imatran rakennuttajan hallituksen puheenjohtajana – Veikko Hämäläisestä uuden Mitra Managementin hallituksen puheenjohtaja

Mitra Management Oy aloitti toimintansa vuoden alussa. Se ottaa hoitaakseen Mitran markkinaehtoisen toiminnan sekä Imatran seudun yritystilat Oy:n.

Kanerva Jalarvo

Ita Nordicin kehitysjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Tommi Matikainen jatkaa Mitran hallituksen puheenjohtajana. Arkistokuva.
Ita Nordicin kehitysjohtaja ja hallituksen puheenjohtaja Tommi Matikainen jatkaa Mitran hallituksen puheenjohtajana. Arkistokuva.

Imatran kaupunginhallitus nimesi maanantaina vuoden ensimmäisessä kokouksessaan Mitra -yhtiöiden hallitukset.

Mitra Imatran Rakennuttaja Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Tommi Matikainen (kok.) ja jäseniksi Erkki Saarimäki (sin.), Sari Pöyhönen (kok.) sekä Tuija Kuikka (sd.)

Tämän vuoden alussa toimintansa yhtiömuotomuutoksen jälkeen aloittaneen Mitra Management Oy:n hallituksen puheenjohtajaksi valittiin Veikko Hämäläinen (sd.) ja jäseniksi Jouko Partanen (kok.) sekä Heli Mattila (sd.).

Yhtiömuotomuutos tehtiin, sillä hankinta- ja kilpailulainsäädännön mukaan markkinaehtoinen ja inhouse-toiminta on erotettava toisistaan tietyn liikevaihtorajan täyttyessä – eli silloin, kun konsernin ulkopuolelle on enemmän kuin 0,5 miljoonan euron edestä myyntiä.

Uusi Mitra Management -yhtiö ottaa hoitaakseen kaiken Mitran markkinaehtoisen toiminnan sekä Imatran seudun yritystilat Oy:n. Muutos on hallinnollinen, eikä sillä ole vaikutuksia Mitran toimintaan.

Samalla Imatran kaupunginhallitus päätti maanantaina antaa konserniohjauksen kaikille konserniyhtiöilleen siitä, että yhtiöiden hallitukset tekevät päätöksen, jonka mukaisesti kaupungin konsernitalouspäällikölle myönnetään läsnäolo- ja puheoikeus konsernihallitusten kokouksissa.