Katri Helenan ikivihreä toi imatralaiselle Wilma Kontrolle ykkössijan tangojuniori-kilpailussa, voitto ratkaistiin Seinäjoen Tangokadulla

Matka loppukilpailuun oli noin puolen vuoden mittainen projekti. Tangojuniori-kilpailussa osanottajat ovat 8—12-vuotiaita.

Miia Torikka

Tyytyväinen Wilma Kontro poseerasi voittonsa jälkeen peripohjalaisessa maalaismaisemassa Ylihärmässä.
Tyytyväinen Wilma Kontro poseerasi voittonsa jälkeen peripohjalaisessa maalaismaisemassa Ylihärmässä.

Imatralainen Wilma Kontro, 11, voitti torstaina valtakunnallisen tangojuniori-kilpailun Seinäjoen Tangokadulla.

Finaalikappaleenaan hän esitti Johanna Kurkelan Ainutlaatuisen ja voiton ratkaisseessa superfinaalissa Katri Helenan ikivihreän Nuoruus on seikkailu.

Matka Tangoteltassa käytyyn loppukilpailuun oli Wilmalle ja hänen taustajoukoilleen yhteensä noin puolen vuoden mittainen projekti.

Tangojunioreilla ei ole vielä pakollista tangoa, vaan kappale on aika vapaasti valittavissa. — Miia Torikka

Karsinnat käytiin helmikuussa Vääksyssä ja semifinaalit toukokuussa Ähtärissä, josta jatkoon pääsi kymmenen tyttöä ja viisi poikaa. Heistä superfinaaliin eteni neljä tyttöä ja kaksi poikaa, joista tuomaristo valitsi voittajat.

— Tangojunioreilla ei ole vielä pakollista tangoa, vaan kappale on aika vapaasti valittavissa. Juniorit saavat valita lastenlaulujakin esitettäväksi, iskelmätkään eivät ole pakollisia. Jokaisen piti kuitenkin varautua voittoon valitsemalla sellainen kappale, josta on sovitukset tehty bändille, Wilman äiti Miia Torikka kertoo.

Linnalan koulun musiikkiluokkalainen Wilma Kontro on käynyt kolmen vuoden ajan laulunopettaja Teija Immosen yksityistunneilla. Lisäksi hän soittaa akustista kitaraa musiikkiopistossa.

Tangojuniori-kilpailussa osanottajat ovat 8—12-vuotiaita. Kilpailun järjestää Suomalaisen tangon satumaa -yhdistys, jonka yhteistyökumppanina on Tangomarkkinat.

Suomalaisen tangon satumaa järjestää myös tangoseniori-kilpailun, jossa kilpailee perjantaina joutsenolainen Oiva Makkonen.

Luetuimmat

Kommentoidut