Ketterän perässä Helsinkiin Suomen cupin finaaliin on lähdössä Imatralta kaksi linja-autollista kannattajia sekä runsaasti omatoimimatkailijoita — ”Mestaruutta sinne lähdetään hakemaan”

Helsinkiin Suomen cupin finaaliin pääsee niin Vuoksen kiekkofanien kuin Vuoksen järjestyksenvalvojien linja-autojen kyydissä.

Silva Laakso

Viime vuoden tapaan myös tänä vuonna kannattajat matkaavat Helsinkiin seuraamaan Ketterän otteita.
Viime vuoden tapaan myös tänä vuonna kannattajat matkaavat Helsinkiin seuraamaan Ketterän otteita.

Ketterän kahden ottelun viikko huipentuu perjantaina Helsingissä, jossa se kohtaa Hartwall-areenalla Suomen cupin finaalissa SaPKon. Näiden joukkueiden kohtaamisessa yleensä on nähty tunnetta ja vauhtia, ja sitä on varmasti luvassa myös perjantaina cupin pokaalista taisteltaessa.

Ketterä lähtee Helsinkiin puolustamaan Suomen cupin voittoa. Viime vuonna Hartwall-areenan kirkkaissa valoissa Ketterä voitti finaalissa KeuPa HT:n.

Perjantain Suomen cupin finaaliin on lähdössä myös paljon Ketterän kannattajia Imatralta. Vuoksen kiekkofanit -yhdistyksen puheenjohtaja Arto Vento kertoo, että kannattajille on varattu 59-paikkainen bussi, johon on tällä hetkellä lähdössä 50 kannattajaa.

— Omilla kyydeillä tulee ihmisiä muualtakin Suomesta, ketkä sitten areenalla liittyvät meidän mukaan. Uskoisin, että meidän faniporukkaa tulee olemaan noin 70 henkilöä, hän ennakoi.

Vento odottaa perjantaista mielenkiintoista tapahtumaa, kun vielä ennen varsinaista finaalia on alle 20-vuotiaiden maaottelu Suomen ja Venäjän välillä. Finaalin voittajasta ei ole epäselvyyttä.

— Lähtökohta on se, että Ketterä voittaa, Vento veistelee.

Tapahtumaan varattu 6000 lippua

Linja-autolla ihmisiä finaalitapahtumaan kuljettaa myös Vuoksen järjestyksenvalvojat -yhdistys. Reissua järjestävä Anssi Nenonen kertoo, että varattuna on 50-paikkainen bussi, johon tällä hetkellä on ilmoittautunut kyytiin noin 40 matkustajaa.

— Mestaruutta sinne lähdetään hakemaan, Nenonen mainitsee.

Ketterän puheenjohtaja Mikko Partanen kertoo, että tapahtuman kaikki 6 000 lippua ovat varattuna. Partanen uskoo, että Helsinkiin saapuu runsaasti kannattajia myös omatoimimatkoin.

— Luulen, että viime vuodesta oppineena moni on lähdössä junalla ja saattaa jäädä yöpymään Helsinkiin.

Partasen mukaan kahden Imatralta saapuvan bussin sekä omatoimimatkailijoiden lisäksi Savonlinnasta on lähdössä kaksi bussia SaPKon kannattajia sekä reilusti omatoimimatkailijoita. Katsomossa on siis varmasti tunnelmaa.