Niinistö, Haavisto ja Huhtasaari jyräsivät Imatran vasemmistovoimat marginaaliin — Katso kaupungin historiallinen vaalitulos täältä

Juhani Niiranen/HS

Sauli Niinistö vaalivalvojaisissa Säätytalolla, jossa murskavoiton saaneelta presidentiltä irtosi illan mittaan jo hymykin.

Vasemmistopuolueet keräsivät presidentinvaaleissa Imatralla yhteensä seitsemän prosentin kannatuksen. Tulos on historiallisen alhainen demarivaltaa koko sen olemassaolon ajan tunnustaneessa kaupungissa. Demareiden Tuula Haataisen kannatus vaaleissa oli 4,9 prosenttia annetuista äänistä ja vasemmistoliiton Merja Kyllönen ylsi 2,1 prosentin kannatukseen.

Pääarkkitehti romahdukselle oli kokoomuslainen Sauli Niinistö, joka kansanliikkeen ehdokkaana keräsi 68,4 prosenttia kaikista Imatralla annetuista äänistä. Niinistön ylivoima oli Imatralla suurempaa kuin valtakunnassa, jossa istuvan presidentin kannatus sijoittui 62,7 prosenttiin.

Niinistö keräsi Imatralla yli 10.000 ääntä. Istuvan presidentin ylivoimaa kuvastaa ero seuraaviin ehdokkaisiin, joka nousi yli 8.700 ääneen.

Kakkoseksi Imatralla nousi vihreiden Pekka Haavisto. Haavisto keräsi äänistä 9,1 prosenttia ja jätti taakseen perussuomalaisten Laura Huhtasaaren, jonka kannatus oli 7,7 prosenttia. Huhtasaaren etumatka neljänneksi sijoittuneeseen Paavo Väyryseen oli kuitenkin tukeva. Väyrysen äänipotti Imatralla oli 5,5 prosenttia, mikä on huomattava verrattuna keskustan ehdokkaan Matti Vanhasen keräämään 1,9 äänen osuuteen.

Kannatuslukemat Imatralla

Sauli Niinistö 68,4

Pekka Haavisto 9,1

Laura Huhtasaari 7,7

Paavo Väyrynen 5,5

Tuula Haatainen 4,9

Merja Kyllönen 2,1

Matti Vanhanen 1,9

Nils Torvalds 0,4

Luetuimmat