Metsä Groupin Joutsenon sellutehtaalta pääsi emäksistä pesuvaahtoa Saimaaseen — Yhtiö selvittää tapahtumien kulkua ja valvoo vedenlaatua

Tehtaan haihduttamon pesussa käytetty lipeäpitoinen vesi alkoi yllättäen vaahdota ja levitä puhdasvesiviemäristä vesistöön. Tuotantojohtaja Jaakko Anttilan mukaan vuoto oli hetkellinen, ja nyt veden pH on normaali.

Kai Skyttä

Metsä Groupin Joutsenon sellutehtaalla tapahtui emäksisen pesuveden vuoto Saimaaseen maanantaiaamuna.
Metsä Groupin Joutsenon sellutehtaalla tapahtui emäksisen pesuveden vuoto Saimaaseen maanantaiaamuna.

Metsä Groupin Joutsenon sellutehtaalla pääsi emäksistä vaahtoa Saimaaseen maanantaiaamuna.

Sellutehtaalla pestiin haihduttamoa, ja pesussa käytetty lipeäpitoinen vesi alkoi kuohua. Vaahtoa pääsi lattian kanaalien kautta puhdasvesiviemäriin ja sitä kautta Saimaaseen.

Vaahto nosti hetkellisesti tehtaalta lähtevän jäähdytysveden pH:ta. Nyt jäähdytysveden pH on normaalilla tasolla.

— Veden pH:n nousu kesti vain hetken aikaa. Nyt selvitämme perusteellisesti, mistä pesuveden kuohuaminen johtui, kertoo tuotantojohtaja Jaakko Anttila.

Yhtiö selvittää, onko haihduttamon pesun aikana tapahtunut jotain erikoista, kuten laitteistohäiriö. Lisätietoja on tulossa lähiaikoina, kun tutkintaraportti saadaan valmiiksi.

Jos pH-tasoltaan korkeampaa jäähdytysvettä olisi päässyt enemmän vesistöön, sillä olisi voinut olla Anttilan mukaan vaikutusta esimerkiksi kaloihin.

Yhtiö tarkkailee Saimaan vedenlaatua.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Luetuimmat